Μικροί κατασκηνωτές - Μεγάλοι αρχαιολόγοι

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 16:07

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην πόλη» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σχεδίασε δράσεις για τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτό.

 «Τα παιδιά και η πόλη με τα κρυμμένα μυστικά» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, που συμμετέχουν ενεργά σε μία μικρή ανασκαφή. Μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια της ανασκαφικής διαδικασίας, συλλογής, ταξινόμησης, σχεδιασμού και πρώτης συντήρησης των ευρημάτων, οι μικροί “αρχαιολόγοι” αποκαλύπτουν τους θησαυρούς και τα μυστικά που έκρυψαν ο χρόνος και η γη.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης – εργαστηρίου ανασκαφής στον περιβάλλοντα χώρο του Διαχρονικού Μουσείου, κάτω από τη σκιά των πεύκων, τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνουν και αναπλάθουν με τη φαντασία τους το παρελθόν σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Για τους μικρότερους κατασκηνωτές, ηλικίας 6-9 ετών, σχεδιάστηκε η δράση «Μυθ-ιστορίες με Ζωάκια». Τα παιδιά περιηγούνται στον χώρο, εντός και εκτός του Διαχρονικού Μουσείου, ανακαλύπτουν τα ζωάκια του Μουσείου και έρχονται σε επαφή με τη μυθολογία και τις ποικίλες μορφές της τέχνης στο πέρασμα των αιώνων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια χαρούμενη αναζήτηση - έκπληξη στους δροσερούς κήπους γύρω από το Μουσείο, κατά την οποία ανακαλύπτουν τα «πράσινα» ζωάκια του!

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας έχουν συμμετάσχει 200 περίπου μικροί κατασκηνωτές από τα 4ο, 33ο, 25ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης. Τα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλα κατασκηνωτικά κέντρα. Μέσα από μεγάλες συνέργειες όπως η διασύνδεση με το Διαχρονικό Μουσείο “Η Κατασκήνωση στην πόλη” του Δήμου Λαρισαίων δίνει το δικό της ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα στο καλοκαίρι των παιδιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass