Μεθοδική μελέτη και επιμονή τα μυστικά της επιτυχίας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:08

Η μεθοδική μελέτη, η συστηματική εξάσκηση και η επιμονή έχουν απτά αποτελέσματα και επιβραβεύονται. Οι κόποι και οι θυσίες δεκάδων μαθητών του νομού Λάρισας απέδωσαν καρπούς.

Το υψηλό ποσοστό επιτυχιών των Λαρισαίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε σχολές που οι βάσεις τους κράτησαν γερά και φέτος, παρά την καθολική πτώση, το αποδεικνύει. Μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά και στα γραφεία της «Ε» όπου έρχονται γονείς και μαθητές, τηρώντας το καθιερωμένο πια «έθιμο» της δημοσίευσης της επιτυχίας του παιδιού. Άγνωστοι μεταξύ τους γονείς και παιδιά συναντιούνται, συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, ανταλλάσσουν ευχές και συζητούν για την εμπειρία που τους οδήγησε στην πόρτα του πανεπιστημίου. Ιστορίες πολλές. Όπως αυτή του Περικλή Κερμελίδη που πέρασε πρώτος στο Παιδαγωγικό Βόλου.

Με 18.181 μόρια ο μαθητής του 2ου Λυκείου Λάρισας Περικλής Κερμελίδης εισήχθη πρώτος στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, σχολή που αποτέλεσε πρώτη του επιλογή στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Γιος του πατρός Αθανασίου, εφημέριου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Αλκαζάρ, διάβαζε συστηματικά, με επιμονή, ενώ φροντιστήριο έκανε μόνο στη Γ’ Λυκείου.

Μιλώντας στην «Ε» ο Περ. Κερμελίδης ανέφερε πως «το Παιδαγωγικό ήταν πρώτη του επιλογή, του αρέσει η διά βίου μάθηση, η ενασχόληση με τα παιδιά -άλλωστε ο ίδιος είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας- και θεωρεί σημαντικό λειτούργημα την επιμόρφωση των παιδιών». Διάλεξε τον Βόλο για να είναι με τον αδελφό του, φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, αλλά και να βρίσκονται κοντά στη Λάρισα, ώστε να συνεχίζουν να ψέλνουν τα Σαββατοκύριακα στην Αγία Αικατερίνη, όπου διακονεί ο πατέρας τους.

Ο ίδιος ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές του 2ου Λυκείου για τη βοήθειά τους, αλλά κι αυτούς του φροντιστηρίου και ανυπομονεί για την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς.  

Συγκινημένος και περήφανος ο πατέρας του Ευριπίδη Ζυγουλάκη που πέρασε στη Σχολή Αστυφυλάκων. Θαυμάζει την προσπάθεια του μονάκριβου γιου του να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής του και δηλώνει ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του, σε κάθε του βήμα, στα εύκολα και τα δύσκολα.

Ανάμικτα τα συναισθήματα για την Ξανθή Γκουγκουλή που ενώ η βαθμολογία της ήταν πολύ υψηλή 17.948 μόρια δεν πέρασε στη σχολή της πρώτης επιλογής, αλλά στη δεύτερη επιλογή της που είναι Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Αριστούχα μαθήτρια όλα τα χρόνια, πάλεψε σκληρά για το όνειρό της και στεναχωρήθηκε αρκετά καθώς μόλις για 11 μόρια δεν μπήκε εκεί που αρχικά ήθελε. Τελικά, όσο περνούν οι μέρες το συνειδητοποιεί και αρχίζει να απολαμβάνει την επιτυχία της. Εξάλλου, όπως λέει και η μητέρα της τα οικονομικά είναι το στοιχείο της.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

*Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγχαίρει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής σας θα βρείτε αρωγούς το σύνολο της διοίκησης και του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας.

Σας καλωσορίζω στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΘ και σας εύχομαι καλές σπουδές πλούσιες σε μαθησιακές, κοινωνικές και πολιτισμικές εμπειρίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

*Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, ο απερχόμενος δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Άρης Καραχάλιος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο τόπος μας υποδέχθηκε με ικανοποίηση την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2019, καθώς αντανακλά την επιτυχία των παιδιών μας. Ένας μακρύς και απαιτητικός κύκλος ζωής ευοδώθηκε για τους περισσότερους υποψηφίους και ένας νέος κύκλος υψηλών προσδοκιών, όχι μόνον προσωπικών και οικογενειακών, αλλά και του τόπου εν γένει ανοίγεται μπροστά μας. Τους μαθητές του Δήμου Φαρσάλων, που έλαβαν μέρος στον κορυφαίο αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και κατέκτησαν τον στόχο τους, τους συγχαίρω θερμά και τους εύχομαι να είναι τούτη η στιγμή η απαρχή πολλών μελλοντικών κατακτήσεων και εκπληρώσεων".

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass