«Να γίνουν τώρα διορισμοί στην εκπαίδευση»

ΖΗΤΑ Η ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 16:06
«Να γίνουν τώρα διορισμοί στην εκπαίδευση» ΖΗΤΑ Η ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το αίτημα για άμεσους διορισμούς προτάσσει για ακόμα μία φορά η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. παραπέμπουν στις καλένδες την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλονται διορισμοί στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας. Το επιχείρημα ότι δεν είχε υπάρξει καμία δέσμευση πόρων στον προϋπολογισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον διορισμό εκπαιδευτικών στη Γενική Αγωγή, αν και ισχύει, δεν μπορεί να στηρίξει την κυβερνητική επιλογή της αδιοριστίας και της ενίσχυσης της γκρίζας εικόνας του εκπαιδευτικού επαγγέλματος. Πρόκειται για μία πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Πολύ περισσότερο όταν οι μόνιμοι διορισμοί θα επιβαρύνουν ελάχιστα ή και καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, υπεραποδίδοντας όμως οφέλη στη σταθερότητα του συστήματος και στη γενικότερη εκπαιδευτική λειτουργία. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει μαζί με το αίτημα για την ουσιαστική παιδαγωγική και μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών να προτάξει το αίτημα για άμεσους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Το δράμα της αδιοριστίας των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας, κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο. Υπονομεύουν τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βασική αξίωση κάθε εργαζόμενου για σταθερή εργασία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass