Σεμινάριο για τη βιομηχανική κληρονομιά της Λάρισας

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 15:48

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Τέχνες, τεχνικές και Βιομηχανική Κληρονομιά του τόπου μου» διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, ο Δήμος Τεμπών-Βιβλιοθήκη Ραψάνης και ο δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας πριν και μετά την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, ώστε να το εντάξουν σαν θεματική στον προγραμματισμό τους κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Οι επιμορφωτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εντάσσονται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» με φορείς– ιδρυτές τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας και πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα με συναφές θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός τίτλος των δράσεων του Δικτύου είναι: «Τοπική Ιστορία και Βιομηχανική κληρονομιά». Επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομιάς που για το 2019 έχει θέμα: «Τέχνες και Ψυχαγωγία: Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο». Την επιστημονική επιμέλεια του σεμιναρίου θα έχει η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας με θέμα: «Με οδηγό το αρχείο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» γνωρίζω την προμηχανική και πρωτοβιομηχανική Λάρισα» το Σάββατο 28/9/2019 από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.

Β. Θεματικό sleepover-διανυκτέρευση στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Σάββατο, Κυριακή 19-20/10/2019

Σάββατο 19/10

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.00 Προσέλευση

19.30-20.00 Ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου.

20.00-21.30 Βιωματικά Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνικών (Τυποβαφική, Υφαντική, Κεραμική, Κέντημα κ.λπ.).

21.45-23.00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δ.Ο. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - Γνωριμία με την τυπογραφία – Παρακολούθηση εκτύπωσης του κυριακάτικου φύλλου.

23.00 – Επιστροφή στο Μουσείο – Γνωριμία με τη Μουσική Παράδοση της Θεσσαλίας.

Κυριακή 20/10

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

8.00 Πρωινό ξύπνημα

9.00 – 10.00 Θεατρικό παιχνίδι και Βιωματικά εργαστήρια.

10.00 Αποχώρηση από το Μουσείο.

Προαιρετικά: Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Ταξιαρχών (έναντι του Μουσείου) και Ξενάγηση στο Παλιό Κοιμητήριο - την «Πολιτεία της Σιωπής» από τον Βαγγέλη Κολώνα.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν 25-30 εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή ηλεκτρονικά ως σήμερα Παρασκευή 20/9/2019 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/7Yijq7JdPiFdzdey7

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass