Μαθητές του 5ου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ERASMUS ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 16:18

Αντιπροσωπεία μελών της ομάδας του προγράμματος ERASMUS+ του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας με τίτλο «Let’s get green: Raising the awareness of ecological problems», επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης όλων των εταίρων συνεργατών του προγράμματος: Ελλάδας, Πολωνίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Τουρκίας. Στην ομάδα συμμετείχαν έξι μαθητές της Β’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί Στέφανος Στάθης και Αλεξία Τσιλιμάγκου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί καθημερινά επισκέπτονταν το σχολείο DILNIHATOZYEGINANADOLULISESI στην περιοχή BEYOGLU της Κωνσταντινούπολης. Εκεί αρχικά έγιναν οι παρουσιάσεις των πέντε συνεργατών χωρών του προγράμματος, που εκπονήθηκαν από τους μαθητές στη διάρκεια της προετοιμασίας τους για την επίσκεψη: τα πιο αντιπροσωπευτικά μέρη κάθε χώρας αλλά και οι πόλεις όπου βρίσκονται τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών που αφορούσαν στα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της κάθε χώρας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις δράσεις αλλά και στις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών, κυρίως των νέων, αλλά και στα μέτρα που παίρνουν ή πρέπει να πάρουν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του αέρα, του εδάφους και των υδάτων. Για το σοβαρό πρόβλημα της επιβάρυνσης και της καταστροφής του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε διάλεξη από επιστήμονα εκπρόσωπο του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου της Κωνσταντινούπολης (Environmental Engineering Chamber of Istanbul) o οποίος επισήμανε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν στο εργαστήριο Βιολογίας του σχολείου παρουσίαση για τη μόλυνση του αέρα από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του εργαστηρίου.

Επίσης επισκέφτηκαν το δάσος ATATURK ARBORETUM, το οποίο ιδρύθηκε για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη οι μαθητές επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του BEYOGLU και σημαντικούς προορισμούς της πόλης, όπως το μουσείο Minaturk, τoν πύργο του Γαλατά, το παλάτι Topkapi, τη Βασιλική Κιστέρνα, το Μπλε Τζαμί, τη Σιδερένια Εκκλησία και τον Βόσπορο. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Πατριαρχική Ακαδημία (Μεγάλη του Γένους Σχολή) και στη συνοικία Φανάρι, όπου έζησαν σπουδαίοι Έλληνες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορική, πολιτική, πνευματική και οικονομική ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass