Erasmus Days και στη Λάρισα

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2019 22:36

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασαν χθες τα σχολεία της Λάρισας τον θεσμό «Erasmus Days» που γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη αυτές τις ημέρες, με στόχο την προώθηση των αξιών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus. Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διά του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μια γιορτή μαθητών και εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Τα 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, 4o ΓΕΛ Λάρισας, Γυμνάσιο-Λ.Τ. Μακρυχωρίου, ΓΕΛ Γόννων, Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αρμενίου, 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, Γυμνάσιο Φαλάνης, 11o Γυμνάσιο Λάρισας, Γυμνάσιο και ΛΤ Καλλιθέας, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, Μουσικό Σχολείο Λάρισας, 7ο ΓΕΛ Λάρισας και 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, με αφίσες και υλικό από τα προγράμματα που υλοποιούν στα σχολεία τους. Στη συνέχεια, η Διοικητική Συντονίστρια Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Θεσσσαλίας κ. Πηνελόπη Δάλλη μίλησε για τη συμμετοχή και τις μετακινήσεις φοιτητών στο πλαίσιο του Erasmus στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οφέλη που αποκομίζουν οι φοιτητές αλλά και το προσωπικό του πανεπιστημίου από την κινητικότητα στο εξωτερικό. Μέσω της κινητικότητας οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και προσόντα, τα οποία συμβάλλουν στην προσωπική τους ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους, να αναπτύξουν διαπολιτισμικές δεξιότητες, να εξελιχθούν σε Πολίτες της Ευρώπης, ενώ επιπλέον οι φοιτητές που μετακινούνται για πρακτική άσκηση μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε επιχείρηση/οργανισμό του εξωτερικού. Επιπλέον, μέσω της κινητικότητας δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές και το προσωπικό των Ιδρυμάτων, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες. Για τις ευκαιρίες Μαθησιακής Κινητικότητας, τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μίλησαν η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Ξεσφιγκούλη και ο κ. Ζήσης Νίκος προωθητής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Θεσσαλίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναφορικά με την εμπειρία Erasmus+ στη σχολική εκπαίδευση και σύντομες παρουσιάσεις και συζήτηση με το ακροατήριο για θέματα από την ιδέα στη συγγραφή και τη διαχείριση ενός σχεδίου Erasmus+.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass