Κατάργηση Πρότυπων Σχολείων ζήτησε ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 16:42

ΑΘΗΝΑ

Την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει την αριστεία, να επιβραβεύσει την προσπάθεια των μαθητών, ακόμα και με τις παρελάσεις και με το ποιος θα κρατάει τη σημαία, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής καθηγητής πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζητά την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων, γιατί, όπως λέει, «η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης των καθηγητών, της ΔΑΚΕ δηλαδή, και πρόεδρος της ΟΛΜΕ  Θ. Τσούχλος, μιλώντας στην Επιτροπή   της Βουλής σε πρόσφατη συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα παρουσία της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου, απευθυνόμενος στους βουλευτές  ζήτησε την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων. Υποστηρίζοντας -με αντίληψη και φρασεολογία ΚΚΕ- ότι η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία… Για δε τα Πειραματικά, συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις προάγουν μια αντιπαιδαγωγική αντίληψη για την αριστεία και ζήτησε αντί να επιλέγονται με εισαγωγικές εξετάσεις, να διορίζονται οι μαθητές με κλήρωση. Παραδόξως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ζήτησε να παρέμβει, προκειμένου να απαντήσει στον γαλάζιο συνδικαλιστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass