ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 1.200 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Αγιασμός σε… δύο φάσεις, στους Παιδικούς

* Παρά τα σημαντικά, για τους γονείς, οφέλη του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ η καθυστέρηση στην ανακοίνωσή του, θα σημάνει την επιλογή άλλων 1.200 παιδιών έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 1:06

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, να ξεκινήσει η φιλοξενία των μισών (1.200 περίπου) παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, που θα επιλεγούν μέσω προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Αιτία η καθυστέρηση, ενός μηνός περίπου, στην ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για την υλοποίηση προγράμματός της («Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»), που αφορά στη δωρεάν κάλυψη – μέσω του ΕΣΠΑ - θέσεων σε Παιδικούς Σταθμούς της χώρας.

Η καθυστέρηση, που εκτιμάται ότι οφείλεται στις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις, θα σημάνει και την καθυστέρηση στην έναρξη (στις 15 Σεπτεμβρίου αντί της 1ης Σεπτεμβρίου) της φιλοξενίας των παιδιών, καθώς η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, αφού λάβει τους τελικούς πίνακες της ΕΕΤΑΑ τότε θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση επιλογής των υπολοίπων παιδιών προς φιλοξενία.

Η καθυστέρηση της ΕΕΤΑΑ «ανέτρεψε» τον αρχικό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου που ανακοίνωσε ήδη τα αποτελέσματα της μοριοδότησης με βάση την πρώτη προτίμηση των γονέων. Ετσι έως τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα 1.200 παιδιών που από την 1η Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν κανονικά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ενώ η κάλυψη των υπολοίπων 1.200 θέσεων θα ανακοινωθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό και η αρμόδια Αντιδημαρχία, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, ζήτησε την κατανόηση των γονέων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οπως είναι γνωστό, οι 24 Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λάρισας (πλην του Σταθμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 2.100 παιδιών, θέσεις για τις οποίες κατατέθηκαν φέτος περί τις 2.450 αιτήσεις, αυξημένες κατά 200 σε σύγκριση με πέρυσι.

Η αξιοποίηση, από τον Δήμο, του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ (1.200 θέσεις από 460 πέρυσι) σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημ. Δεληγιάννη «εκτιμάται πως θα δώσει φέτος τη δυνατότητα της ικανοποίησης του συνόλου σχεδόν των αιτημάτων» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αφού νωρίτερα θα προηγηθεί η ένταξη παιδιών και σε άλλους Σταθμούς όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοί.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Οι πίνακες μοριοδότησης (σ.σ. διαδικασία που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο) αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων (www.larissa-dimos.gr) όπως επίσης και στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής (Ρούσβελτ και Οικ. εξ Οικονόμων, απέναντι από το «Χατζηγιάννειο»).

Ετσι ξεκίνησε και η προθεσμία υποβολής ενστάσεων που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 18 Αυγούστου, με τους οριστικούς πίνακες της μοριοδότησης να ανακοινώνονται έως τις 25 Αυγούστου και, τη φιλοξενία των πρώτων 1.200 παιδιών στους Σταθμούς να ξεκινά κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου. Οι υπόλοιπες 1.200 θέσεις παιδιών θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ, περί τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΕΤΑΑ

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως την ερχόμενη Τρίτη 18 Αυγούστου, στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ στη Λάρισα (Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2410579220-2410579620).

Πληροφορίες μπορούν ωστόσο οι γονείς να λάβουν και από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής (από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι) στα τηλ. επικοινωνίας 2410680205-2410680223. Από τον Δήμο Λαρισαίων διευκρινίζεται ακόμη ότι κατά το διάστημα 1 έως 10 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για εγγραφή νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς.

ΔΗΜΟΤΗΣ

Από τον Δήμο επισημαίνεται επίσης ότι στην υπολογίσιμη μοριοδότηση δεν συμπεριλήφθηκε η μοριοδότηση του δημότη μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ακυρώνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα χρόνια, η ένταξη παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς είχε ως προϋπόθεση οι γονείς να είναι δημότες (μόνιμοι κάτοικοι) Λάρισας. Η νέα δημοτική αρχή, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατήργησε αυτή την προϋπόθεση πριμοδοτώντας ωστόσο τους δημότες με «μεσαίας κλίμακας» μοριοδότηση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τη σχετική απόφαση οπότε τα 20 μόρια της ιδιότητας του δημότη, δεν θα ληφθούν υπόψη στην υπολογίσιμη μοριοδότηση των ενδιαφερόμενων γονέων. Να διευκρινισθεί πάντως ότι στην πλειοψηφία των δήμων, η ιδιότητα του δημότη ισχύει ακόμη ως προαπαιτούμενο.

ΑμεΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Δήμος Λαρισαίων, συμμετέχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΕΤΑA για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης με πέντε δομές σε σχολεία της πόλης, δυναμικότητας συνολικά 145 παιδιών. Η μία από αυτές τις δομές είναι ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία, δυναμικότητας 25 ατόμων, «η πρώτη δομή για τα άτομα με αναπηρία που έρχεται να λειτουργήσει ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass