Νέες προοπτικές στην εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 15:28

Νέες προοπτικές και ιδέες για την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ημερίδας της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού, φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων αλλά και γενικότερα όσοι ασχολούνται με την προσχολική αγωγή είχαν την ευκαιρία μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις να μάθουν για την αξία της κοινωνικό-συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού προσχολικής ηλικίας.

«Η προσχολική αγωγή αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική γνωσιακή και κοινωνική εκπαίδευση.Γ ια τον λόγο αυτό η προσχολική αγωγή δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στο γνωστικό κομμάτι, αλλά στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (σωματική, συναισθηματική, νοητική, αισθητική, ηθική, κοινωνική). Αυτό σημαίνει πως το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται μοναδικά ως πολύπλευρη προσωπικότητα που εκτός απ’ την ανάγκη του για μάθηση έχει συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν για τη φυσική μετάβασή του απ’ την οικογένεια στο σχολικό πλαίσιο και μετέπειτα στην κοινωνία» τονίστηκε μεταξύ άλλων στην ημερίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass