Διορισμοί 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών έως το 2021

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5.250 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ «ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΥ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 2021 ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2020 22:18

Την ενίσχυση της εκπαίδευσης έως το 2021 με 15.000 μόνιμους διορισμούς, δασκάλων, καθηγητών και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν σε 5.250 εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας που θα προσληφθούν το 2020 χωρίς στις προκηρύξεις αυτές να προσδιορίζεται ο αριθμός των θέσεων ανά κλάδο .

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας άλλες 5.250 θέσεις θα καλυφθούν το 2021. Σε αυτές τις 10.500 θέσεις των δύο προκηρύξεων θα πρέπει να προστεθεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, διαδικασία που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρωθεί επί κυβέρνησης ΝΔ, μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο σύμφωνα και με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Οι προσλήψεις των δύο επόμενων ετών προσωρινά θα ανακουφίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα που σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών του κλάδου «θα ερημώσει μετά το 2021 και την επόμενη πενταετία» καθώς το «γηρασμένο» προσωπικό, συμπληρώνοντας τα έτη ασφάλισης θα οδηγηθεί στη συνταξιοδότηση, άσχετα δηλαδή από τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζεται πως σήμερα απασχολούνται στην εκπαίδευση περίπου 38.000 αναπληρωτές.

Αναλυτικότερα, από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι κατόπιν σχετικής απόφασης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, αναρτήθηκε η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Όπως δήλωσε σχετικά η υπουργός Νίκη Κεραμέως, «10 χρόνια μετά, η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Δεν θα δίσταζα να χαρακτηρίσω τη σημερινή ημέρα ιστορική. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά σε μόνιμους διορισμούς προσωπικού Γενικής Εκπαίδευσης.

Απαντάμε έμπρακτα στις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις που είχαν γίνει χρόνιες. Πριν λίγες ημέρες, με την πρόσκληση στελέχωσης των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας διορισμού, για πρώτη φορά, 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και σήμερα με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης με 5.250 εκπαιδευτικούς, βήμα βήμα προχωράμε σταθερά και μεθοδικά στην αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Εμείς χτίζουμε το μέλλον με πράξεις. Εκεί που άλλοι καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό του 2020 και τους συνολικά 9.750 διορισμούς στην εκπαίδευση, εμείς υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το δημόσιο σχολείο, τις νέες και τους νέους και τη χώρα μας» καταλήγει η κ. Κεραμέως

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΓΕ/2019

 Η προκήρυξη 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 45/24-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια/ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΓΕ/2019

Η προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια/ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

Με αφορμή τους διορισμούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Δημ. Παπαποστόλου σε δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει ότι «αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε 10.500 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια .

Θετική ήταν και η δρομολόγηση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή. Οι 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά που διανύουμε αναδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Από τη σχολική χρονιά 2021-2022 και για μια 5ετία μετά προβλέπεται ότι θα «αδειάσει» στην κυριολεξία η Δημόσια Εκπαίδευση. Θα συνταξιοδοτηθούν όσοι εγκλωβίστηκαν με το Νόμο Κατρούγκαλου και οι εκπαιδευτικοί γονείς ανήλικων παιδιών. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένουμε το νέο ασφαλιστικό που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών παραγόντων θα αυξήσει το ποσοστό αναπλήρωσης από 30 ή 33 χρόνια υπηρεσίας και πάνω, θα δίνει μεγαλύτερες συντάξεις. Περιμένουμε να το δούμε.

Φυσικά εμμένουμε στην κατάργηση του συστήματος διορισμού που νομοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και ζητάμε νέο σύστημα με βάση τις θέσεις του Κλάδου» καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass