Μέλη της ΕΕΠΕΚ επιμορφώθηκαν στη Γουαδελούπη

ΜΕΣΩ ERASMUS ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 16:44

Μια μοναδική ευκαιρία να διανοίξουν υπερατλαντικούς ορίζοντες γνώσης, καινοτομίας και μάθησης είχαν εκπαιδευτικοί, μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), οι οποίοι συμμετείχαν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την ένταξη και την ενσωμάτωση πολυπολιτισμικών μαθητών στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+στη Γουαδελούπη, η οποία αποτελεί ένα χωνευτήρι πολιτισμών τριών ηπείρων και έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και άλλα 5 ευρωπαϊκά κράτη να γνωρίσουν καινοτόμες διδακτικές τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας καθώς και να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανταλλάσσοντας πολιτισμικά στοιχεία και εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολυποίκιλες δραστηριότητες όπως: προσομοιώσεις, ομαδικές εργασίες, συζητήσεις, σύντομες παρουσιάσεις, ανταλλαγή εμπειριών, εκπαιδευτικές τεχνικές σχετικές με την Τέχνη και το Θέατρο, αυτοσχεδιασμοί, αφήγηση, κ.λπ. Σκοπός των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων ήταν η κατανόηση όλων των εκπαιδευτικών διαστάσεων της πολυπολιτισμικής ταυτότητας των μαθητών, οι σχέσεις μεταξύ αυτών και η επίλυση ενδεχόμενων συγκρούσεων με τη βοήθεια ασκήσεων και τεχνικών για την ενίσχυση της ικανότητας διαλόγου και συνεργασίας. Στα εφόδια που απεκόμισαν οι συμμετέχοντες συγκαταλέγονται, επιπλέον, η απόκτηση δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας, η ικανότητα κατανόησης συναισθημάτων και σκέψεων, η ενίσχυση της ενσυναίσθησης, καθώς και της επίλυσης κοινών προβλημάτων με συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μεταξύ των συμμετεχόντων παρευρέθηκαν και 5 Λαρισαίοι καθηγητές Πληροφορικής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Δημήτρης Λιόβας, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Ηλίας Λιάκος και Ζήσης Καρασίμος), οι οποίοι απέδειξαν πως η εκπαιδευτική καινοτομία δεν περιορίζεται στα όρια ενός κράτους, αφορά μαθητές και καθηγητές όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως πολιτισμικών ή άλλων διαφορών και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη!

Η παραπάνω κινητικότητα εντάσσεται στο σχέδιο κινητικότητας με θέμα «Χτίζοντας Κοινότητες Μάθησης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων Μεταναστών - Προσφύγων» το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ και ειδικότερα στον τομέα επιμόρφωσης προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι η πρώτη από τις συνολικά δύο κινητικότητες που πρόκειται να υλοποιηθούν, με επόμενο σταθμό τη μακρινή Ισλανδία τον Σεπτέμβρη του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕΠΕΚ οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΕΚ:www.eepek.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass