Απαρχαιωμένος εξοπλισμός και απώλεια ωρών απασχολούν τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 15:26

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη για να συζητήσει μαζί του τις τρέχουσες εξελίξεις στο μάθημα της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να του επιδώσει υπόμνημα σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί και η αγωνία όλων των εκπαιδευτικών για τα τρέχοντα αλλά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, όπως η απώλεια ωρών στη Δευτεροβάθμια, ο άλλοτε απαρχαιωμένος και άλλοτε ανύπαρκτος εργαστηριακός εξοπλισμός (ειδικά στην Α/βάθμια), η ουσιαστική έλλειψη τεχνικής υποστήριξης μετά την κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., η απουσία συγγράμματος για την Α/βάθμια, η μη ύπαρξη αναγνώρισης 3ης εργαστηριακής απασχόλησης στους Υπεύθυνους Εργαστηρίων κ.α..

Ο διευθυντής τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι όλα τα αιτήματα και οι θέσεις που παρουσιάστηκαν είναι λογικά και δικαιολογημένα. Όσον αφορά στον εργαστηριακό εξοπλισμό ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού προς τις σχολικές μονάδες από τον διαγωνισμό προμήθειας που είχε εξαγγείλει Περιφέρεια (ύψους 5.500.000 ευρώ) και μάλιστα ανέφερε πως για τη Λάρισα και την Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Η Μαγνησία, τα Τρίκαλα και τα ΕΠΑ.Λ. θα παραλάβουν προς τα τέλη του σχολικού έτους.

Επίσης, συμφώνησε με την πάγια θέση του συλλόγου, ότι μονόωρο μάθημα Πληροφορικής, ειδικά στη Β/βάθμια, δεν θα έπρεπε να υφίσταται, καθότι έτσι υποβαθμίζεται, καθώς και με την πρόταση για την καθιέρωση δίωρου μαθήματος Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και στα μαθήματα της Α' και Β' Λυκείου, μετατρέποντας παράλληλα και το μάθημα της Α' Λυκείου σε Γενικής Παιδείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass