Δημοτικοί σύμβουλοι από την εφηβεία

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ *ΧΘΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 17:15

Φωνή στη νεολαία της Λάρισας, από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνει η δημοτική αρχή.

Η δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητικών συμβουλίων λυκείων της πόλης, στο κάλεσμα του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, με στόχο το όλο εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά...

«Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Ως δημοτική αρχή θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στη Λάρισα που να καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας και αυτές θα πρέπει να μας τις πείτε εσείς...

Οι προτάσεις στις οποίες θα καταλήγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, που θα δημιουργηθεί, θα μεταφέρονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο...», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Δεληγιάννης απευθυνόμενος στους μαθητές, που κατέκλυσαν χθες την αίθουσα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχουν στον νέο θεσμό.

Ο κ. Δεληγιάννης παρουσίασε την πρόταση λειτουργίας του νέου θεσμού, τη σύσταση του οποίου θα χαρακτηρίζει το ευρύ φάσμα εκπροσώπους συλλογικοτήτων, από μαθητές, μέλη του αναπηρικού κινήματος, μέλη κοινοτήτων απεξάρτησης, Ρομά, μέχρι εκπροσώπων συλλόγων, όπως δικηγόρων κ.α.

Υποστήριξε ότι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν να γίνουν νέοι από 17 ως και 30 ετών και κάλεσε τους μαθητές να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση και να ενεργοποιηθούν σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους ίδιους και τη Λάρισα γενικότερα.

Ο τελικός κανονισμός λειτουργίας του θεσμού (μέρες και ώρες συνεδριάσεων, δημιουργία επιτροπών, ανάδειξη προεδρείου κ.α.) θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή μέσα από επόμενες συναντήσεις. Αναφορά έγινε στο αντικείμενο και στον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, καθώς και στη σύνδεσή του με το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, και σχετικά ο κ. Δεληγιάννης ανέφερε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα είναι ένα όργανο αποφάσεων που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και θα εισηγείται θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων».

Από τη πλευρά τους οι μαθητές εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους στην προσπάθεια αυτή , την ανησυχία τους η ευκαιρία που δίνεται στους νέους να εκφραστούν να “μην μείνει στα χαρτιά” και ανέπτυξαν μία σειρά από θέματα που θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στα συμβούλια.

Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη του στόχου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επίσημη ημερομηνία συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Πράπας και Ακης Νασιώκας, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Αλεξούλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Καψάλης, και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Απ. Πέκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass