Δύο «στρατόπεδα» η ΔΑΚΕ Καθηγητών

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΜΕ ΤΟΝ ΑΘ. ΦΟΥΝΤΑ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 20:28

«Ρήγμα» έχει προκαλέσει το θέμα της επιλογής προέδρου στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Τα μέλη της γαλάζιας παράταξης έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» με τη μία πλευρά να υποστηρίζει για πρόεδρο τον Νίκο Παναγιώτου, που ήρθε και πρώτος σε σταυρούς κατά την εκλογική αναμέτρηση, και την άλλη πλευρά να ζητά να οριστεί πρόεδρος ο Αθανάσιος Φούντας.

Και ενώ λίγες μέρες πριν η Συντονιστική της ΔΑΚΕ Καθηγητών καλούσε τους εκπαιδευτικούς σε συνέλευση, σήμερα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» κάνοντας λόγο για «καταδικασμένο ρεσάλτο», χθες βράδυ αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε η Τοπική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών που συγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε και υποψήφιο για τη θέση του προέδρου τον Αθ. Φούντα. Μάλιστα η ΤΕ Επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρώτη της γενική συνέλευση την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Με βάση το άρθρο 12 του κανονισμού λειτουργίας της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. και κατόπιν προσκλήσεως, από τον ορισθέντα από την Ε.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε.Δ.Ε. , συνήλθε η Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών ν. Λάρισας. Από τα επτά (άρθρο 12 παρ.1) μέλη της Τ.Ε. (βάσει των εκλογών της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας της 18ης Δεκεμβρίου 2019) παρευρέθηκαν τα έξι. Το ένα μέλος αποχώρησε.

Ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής: Συγκροτείται σε Σώμα η νέα Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας ως εξής: Πρόεδρος: Καρκαλής Νικόλαος, αντιπρόεδρος: Κωστόπουλος Κων/νος, Γ. Γραμματέας: Μπατσίλα Δάφνη και Ταμίας: Ζέρβας Νικόλαος. Ορίζεται (αρμοδιότητα που εκχωρείται στην Τ.Ε. με απόφαση της Ε.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. της 27 Ιανουαρίου 2020) υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας ο Φούντας Αθανάσιος. Η ΔΑΚΕ ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες, θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε συναδέλφου». Στη συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα, θα γίνει εγγραφή μελών και κοπή πίτας.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Εν τω μεταξύ για σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» της ΔΑΚΕ Καθηγητών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» θα γίνει άτυπα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει του κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ οι συντονιστικές επιτροπές καταργούνται και πλέον τον ρόλο τους αναλαμβάνουν οι Τοπικές Επιτροπές. Παρόλα αυτά στελέχη της ΔΑΚΕ που υποστηρίζουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΕΛΜΕ μιλούν για κόντρα δίχως τέλος και παρατυπίες, αφού για να ορισθεί υποψηφιότητα και να συγκροτηθεί η Τοπική Επιτροπή θα πρέπει να έχει προηγηθεί γενική συνέλευση. Στην προκειμένη περίπτωση, πρώτα πάρθηκαν οι αποφάσεις και η γενική συνέλευση θα ακολουθήσει.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass