Το Λύκειο Φαλάνης στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2020 17:27

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων του σχολείου, μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης του ΓΕΛ Φαλάνης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας. Αρχικά υπήρξε μια παρουσίαση - ενημέρωση σχετικά με τη Σχολή της Ιατρικής, τα έτη σπουδών, τα μαθήματα, τα προγράμματα Erasmus, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κ.ά., και ακολούθησε επίσκεψη στο εργαστήριο της Φαρμακολογίας, όπου οι μαθητές βίωσαν ένα εκπληκτικό πειραματικό μάθημα.

Η αν. καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ. Ασπροδίνη Ευτυχία υποδέχθη

κε τα παιδιά στο εργαστήριό της και τους μύησε στο νευρικό σύστημα με μια πολύ διαφωτιστική παρουσίαση με θέμα: "Εγκέφαλος: Αλήθεια και Ψέματα". Στη συνέχεια με την καθοδήγησή της οι μαθητές κλήθηκαν να προβούν σε αφαίρεση εγκεφάλου από πειραματόζωο. Η δράση αφορούσε σε τομή του εγκεφάλου και μελέτη του ιππόκαμπου.

Το εργαστήριο αυτό υπήρξε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές γιατί ήρθαν σε επαφή με πραγματικά ιατρικά πειράματα.

«Θεωρούμε υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Ασπροδίνη για το μοναδικό βιωματικό εργαστήριο που μας παρείχε. Επίσης ευχαριστούμε την κ. Δεληζήση για την άψογη διοργάνωση της επίσκεψης. Αυτές οι δράσεις της Ιατρικής Σχολής αποτελούν σημαντικό στοιχείο εκπαίδευσης συνδέοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την Τριτοβάθμια και νιώθουμε τυχεροί που μπορέσαμε να συμμετάσχουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του σχολείου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές Ταμπαξή -Παπαδόντα Ασπασία, φυσικός Msc και Χαδουλίτσης Ιωάννης, χημικός Msc.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass