Σε... θέση μάχης για την προεδρία της ΕΛΜΕ Λάρισας

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ Ή ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2020 21:19
Ο κ. Αθανάσιος Φουντάς Ο κ. Αθανάσιος Φουντάς

Με τις αναταράξεις στους κόλπους της ΔΑΚΕ Καθηγητών να συνεχίζονται, προσέρχονται σήμερα Τετάρτη, για έβδομη φορά, τα εκλεγμένα μέλη στην ΕΛΜΕ Λάρισας στα γραφεία της, προκειμένου να γίνει η συγκρότηση σε σώμα.

Ωστόσο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η υποψηφιότητα για την προεδρία θα είναι μία, αυτή του Αθανάσιου Φούντα, όπως τέθηκε από την Τ.Ε. της ΔΑΚΕ με τις ευλογίες τις κεντρικής ΔΑΚΕ, ή δύο στην περίπτωση που ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας και πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της ΕΛΜΕ Νίκος Παναγιώτου αποφασίσει να επιμείνει στη διεκδίκηση της θέσης.

Οι πρωταγωνιστές του «σίριαλ» της ΔΑΚΕ Καθηγητών, Αθανάσιος Φούντας και Νίκος Παναγιώτου, σε δηλώσεις τους στην «Ε» καταθέτουν τη δική τους άποψη με επιχειρήματα που επικεντρώνονται στη νομιμότητα αλλά και στην ηθική.

Ο Αθ. Φούντας που διεκδικεί την προεδρία της ΕΛΜΕ αναφέρει ότι η δική του θέση είναι εκφρασμένη στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ουσιαστικά το θέμα της υποψηφιότητας του τέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφού σε όλες τις προηγούμενες περίμενε να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διεργασίες στην παράταξη της ΔΑΚΕ. «Υπήρχαν θέματα εσωτερικά στην παράταξη και χρειάστηκε κάποιος χρόνος να ολοκληρωθούν οι διεργασίες. Η συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής έγινε με καθαρές διαδικασίες και ουσιαστικά το θέμα της υποψηφιότητάς μου τέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όμως απουσίαζε ένα μέλος των ΣΥΝΕΚ και δεν είχαμε ολομέλεια. Σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν διεργασίες. Εμείς είμαστε μια παράταξη που συζητάμε ανοιχτά όλα τα θέματα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τον αν η συγκρότηση της ΤΕ ήταν αντικαταστατική και η διεύρυνσή της στη συνέλευση της περασμένης Κυριακής μη νόμιμη απαντά: «Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μπορούν να εκφράζονται. Διαφορετικές φωνές για το αν είναι νόμιμη η Τ.Ε ΔΑΚΕ δεν υπάρχουν μέσα στην παράταξη, καθώς εκλέχθηκε με καθαρές διαδικασίες».

Το βασικό επιχείρημα της πλευράς του Νίκου Παναγιώτου έχει να κάνει κυρίως με την ηθική, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει η ΔΑΚΕ επί 20 χρόνια τήρησε τον κανονισμό με τη διασταλτική του ερμηνεία χωρίς κανένα πρόβλημα και προσθέτει: «η ΔΑΚΕ ως πρώτη παράταξη φέτος αποφάσισε να μην τηρήσει τις ηθικές της αξίες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να εφαρμόζει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων με τη διασταλτική ερμηνεία του κανονισμού, τον οποίο φέτος αποφάσισε να τηρήσει ευλαβικά. Για εμάς, ως έθνος, οι άγραφοι κανόνες και οι ηθικές αξίες είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν και με αυτά πορευόμαστε στο διάβα της ιστορίας μας. Εμπιστεύομαι την κρίση και την άποψη των συναδέλφων μου. Αυτοί έχουν πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 3.30 το μεσημέρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Της Νατάσας Πολυγένη

|

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass