Ο κ. Ιερώνυμος στο 5ο Δημοτικό Τυρνάβου

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 15:54

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Tο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του σχολείου, επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αγάπης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τον σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησαν θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης.


Κατά την υποδοχή οι μαθητές του σχολείου τραγούδησαν τα εικονογραφημένα τραγούδια: «οι ειρηνόφιλες», «τα χέρια σαν κι αυτά», «τι θέλω».
Ο σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος προέτρεψε τους μαθητές να κάνουν πράξη αυτούς τους υπέροχους στίχους. Τους συνέστησε να μην τους ξεχνούν αλλά να ανατρέχουν σ’ αυτούς όταν μεγαλώσουν για να θυμούνται τα βαθιά νοήματά τους. Με αφορμή δε τον στίχο του Δροσίνη «θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου» έκανε αναφορά στον συμβολισμό του κεριού και τόνισε πως όταν βοηθάμε να ανάβει η φλόγα, δε σβήνει, αντιθέτως πολλαπλασιάζεται. Τόνισε δε τη συμβολή των γονιών και εκπαιδευτικών στο μεγάλωμά τους, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά κόπους και θυσίες με σκοπό να τους μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και να φωτίσουν τον δρόμο της ζωής τους.
Τέλος, ο σεβασμιότατος μοίρασε στα παιδιά εικόνες και γλυκίσματα, ενώ δώρισε στο σχολείο ως ευλογία μία εικόνα των Αγ. Αχιλλίου και Αγ. Βησσαρίωνος. Η παρουσία του σεβασμιότατου στο σχολείο σίγουρα θα παραμείνει έντονα χαραγμένη στις μνήμες όλων των παρευρεθέντων.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass