Εκ περιτροπής η παρουσία του προσωπικού

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 20:06

Εκ περιτροπής παρουσία ενός παιδαγωγού καθημερινά στους Βρεφονηπιακούς - Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας τους, αποφάσισε η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Επίσης, το υπόλοιπο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών θα βρίσκεται στη διάθεση της Διεύθυνσης, για πιθανά παράλληλα καθήκοντα.

Το προσωπικό που θα βρίσκεται στους χώρους των Παιδικών Σταθμών θα αναλάβει να καλύψει ανάγκες τόσο διοικητικές όσο και αυτές που προκύπτουν από τη διαδικασία καθαρισμού των χώρων τους.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν, βάσει της νέας πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ και αφορά σε «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID -19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Συγκεκριμένα στο άρθρο 10, με τίτλο: «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-191», αναφέρονται τα εξής: «Κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας νομικών προσώπων ή υπηρεσιών των ΟΤΑ, λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, το προσωπικό τους απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου με απόφαση του οικείου Προέδρου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου αυτών, με απόφαση, κατά περίπτωση, του οικείου δημάρχου ή περιφερειάρχη.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου, καθώς και η τυχόν ανάθεση συναφών καθηκόντων άλλου κλάδου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών. Η διάταξη της παραγράφου αυτής ισχύει αναλόγως και για τους απασχολούμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου έργου ή συμβάσεις έργου».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Επίσης, η ίδια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει τηλεδιασκέψεις για τη λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Συγκεκριμένα: «Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.

Στην περίπτωση της διά ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass