ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Τα κοινωνικά φροντιστήρια της Λάρισας

* Οργανώνονται από τους εξής φορείς: ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, «Ενεργούς Πολίτες», Δήμο Λάρισας και Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 0:28

Της Λένας Κισσάβου

Περίπου εκατό παιδιά της Λάρισας, εκτιμάται, βάσει των εγγραφών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ότι στρέφονται φέτος στα κοινωνικά

φροντιστήρια της πόλης μας, για δωρεάν διδακτική στήριξη, στα μαθήματα του σχολείου τους.

Πρόκειται για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα τμήματα που θα λειτουργήσουν οι τρεις φορείς: ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ενωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λάρισας.

Αναλυτικότερα:

ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στους σαράντα ανέρχονται οι μαθητές, που δήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα φροντιστηριακά τμήματα, που οργανώνει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Ερμιόνη Μαγαλιού, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από μαθητές Γ’ Γυμνασίου, πρώτης και δευτέρας λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα, αρχές Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, αφού καταρτισθεί το πρόγραμμα λειτουργίας των τμημάτων.

Τα φροντιστηριακά τμήματα της ΕΛΜΕ, φιλοξενούνται σε αίθουσες του 5ου Λυκείου Λάρισας.

Όπως αναφέρει η κ. Μαγαλιού: «Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που υλοποιεί η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, μπορούν να το δηλώσουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ ως τις 31 Αυγούστου (το ονοματεπώνυμό τους και τα μαθήματα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε αυτή τη δράση, καλούνται να δηλώσουν στο email της ΕΛΜΕ το ονοματεπώνυμο, ειδικότητα και μαθήματα που ενδιαφέρονται να διδάξουν ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στα τηλέφωνα: Ερμιόνη Μαγαλιού 6972-400261, Γιουρούκης Αργύρης 6957-509469, Δημόκας Τάσος 6947-079116 και Παπαδόπουλος Δημήτρης 6978-997235».

Βάσει των συμμετοχών εκπαιδευτικών, εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να ανταποκριθούν περισσότεροι μαθηματικοί για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Με έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών εκπαιδευτικών, που ανήλθε στους εκατό πέρυσι, να στηρίζει τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που οργανώνουν οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, θα συνεχιστούν και τη φετινή σχολική χρονιά.

Τα τμήματα διδακτικής στήριξης, λειτουργούν στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των «Ενεργών Πολιτών», στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μανδηλαρά και συμμετείχαν πέρυσι 55 μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Νταλώση, μέλος των «Ενεργών Πολιτών» και υπεύθυνο λειτουργίας των τμημάτων: «Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 40 μαθητές και οι εγγραφές συνεχίζονται. Ανάλογα με τις ανάγκες τους θα συγκροτηθούν και τα τμήματα, ενώ θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα παιδιά, ακόμη κι αν σε ένα τμήμα υπάρχει ένας μαθητής.

Πέρυσι καλύφθηκαν ανάγκες μαθητών από τάξεις δημοτικού μέχρι και λυκείου και δίδαξαν σε αυτές είκοσι πέντε εκπαιδευτικοί, από φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, φυσική, χημεία... μέχρι και γαλλικά και αγγλικά.

Είχαμε προσέλευση ακόμη και μαθητών των ΕΠΑΛ της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου.

Τα τμήματα λειτουργούσαν από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ κάθε μέρα.

Φέτος τα μαθήματα στήριξης θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Να σημειωθεί ότι αυτή η παροχή δίνεται σε παιδιά που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για φροντιστηριακή στήριξή τους και τα κριτήρια επιλογής μαθητών, είναι οικονομικά. Ετσι για τη συμμετοχή τους ζητείται φορολογική δήλωση γονέων, οικογενειακή κατάσταση και αν υπάρχει κάρτα ανεργίας γονέα.

Λόγω του ότι όλοι οι μαθητές πέρυσι αντιμετώπιζαν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, ακόμη και οι μετακινήσεις τους με λεωφορείο, για να πάνε στο φροντιστήριο, αποτελούσαν δυσβάσταχτο κόστος, με αποτέλεσμα να γίνει για κάποιους και η αιτία να σταματήσουν.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» στοχεύουν να ζητήσουν φέτος τη συνδρομή του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και ειδικότερα να στηρίξει αυτά τα παιδιά, προσφέροντάς τους είτε ελεύθερη ή έστω με μικρότερο κόστος μετακίνηση με τα λεωφορεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να ενταχθούν στα φροντιστηριακά τμήματα, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6955-949465, και 6983-738636.

Επίσης όσοι ιδιώτες επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν υλικό για τον εξοπλισμό των τμημάτων, όπως γραφική ύλη κ.α. Πέρυσι συγκεκριμένα στήριξαν αυτή την προσπάθεια βιβλιοπωλεία της Λάρισας και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, προσφέρουν και φροντιστήρια της Λάρισας, μέλη της Ενωσης Ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης ν. Λάρισας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει μια τέτοια δράση.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, συνεχίζεται.

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Οικονομικά κριτήρια - το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ. Κοινωνικά κριτήρια - θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία κ.ά. μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία). Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2014. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2014. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής , συμβόλαιο ενοικίου κ.ά.).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, έως 15 Σεπτεμβρίου, όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. Πληροφορίες κα. Δαλακώνη Κερασία τηλ. 2410-680220.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΩΝ

ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

Να σημειωθεί τέλος πως για τις ανάγκες μαθητών άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, δημιουργείται δανειστικό τμήματος σχολικών βοηθημάτων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Γι’ αυτό τον λόγο η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη καλούν τους γονείς και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον. Περισσότερες πληροφορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (οδός Ρούσβελτ 59) τις ώρες λειτουργίας 7.00π.μ. – 3.00μ.μ και στο τηλέφωνο 2410- 671.173.

Παράλληλα, κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν όσα σχολικά βοηθήματα δεν χρειάζονται, κάνουν και οι «Ενεργοί Πολίτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass