Θέμα διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία βάζουν οι Οικολόγοι

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 16:16

Θέμα μείωσης ή και μη καταβολής διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία θέτουν με ανακοίνωσή τους οι «Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ», καλώντας το Υπ. Παιδείας να παρέμβει.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τεράστιο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε πολλές οικογένειες, που ήδη πλήττονται οικονομικά από τις συνέπειες του κορονοϊού, η μέχρι στιγμής στάση της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στο θέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της καταβολής διδάκτρων.

Δεδομένου ότι τα σχολεία είναι κλειστά, και οι όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες καλύπτονται μέσω τηλεκπαίδευσης, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται, όπως η φύλαξη, η μετακίνηση των παιδιών μέσω σχολικών, η σίτιση, η μελέτη, οι αθλητικές, καλλιτεχνικές και λοιπές δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Και η ίδια η λογική της τηλεδιάσκεψης όμως σαφώς διαφέρει από τη διεξαγωγή κανονικών μαθημάτων με τη φυσική παρουσία καθηγητών και μαθητών στους χώρους των σχολείων. Όλα αυτά θα πρέπει να αποτιμηθούν και να υπάρξει μέριμνα και ξεκάθαρες ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας προς τους γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, κι έχουν βρεθεί σε δυσμενή οικονομική θέση λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε ότι ο τομέας της εκπαίδευσης, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, παραμένει ένας κυρίαρχος πυλώνας παροχής πολιτισμού και γνώσης στα παιδιά μας. Η στήριξη των ιδιωτικών σχολείων όπως και άλλων τομέων ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι θεμιτή και αναγκαία, αλλά επίσης και η ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους όταν προσβάλλεται το κοινό αίσθημα δικαίου και η κοινή λογική, όπως στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε σχέση με την απόδοση των διδάκτρων.

Το ζήτημα βεβαίως αποκτά εντελώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τα ιδιωτικά σχολεία εκείνα που έχουν προβεί στη σχετική δήλωση στο σύστημα «Εργάνη», προκειμένου το προσωπικό τους να δικαιούται το επίδομα των 800 ευρώ, απαλλασσόμενα όμως έτσι από την υποχρέωση καταβολής μισθών για το επίμαχο διάστημα.

Δεν είναι δυνατόν οι γονείς να καλούνται να αποπληρώνουν δίδακτρα σε κλειστά σχολεία σαν να μην έχει υπάρξει καμία κρίση και όλα να βαίνουν ομαλά.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να επέμβει, και να προχωρήσει άμεσα σε αναδρομικό επαναπροσδιορισμό και τιμολόγηση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων, προσαρμοσμένων στην νέα πραγματικότητα, ώστε να καλυφθούν και οι γονείς που ήδη έχουν προπληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών τους.

Επίσης καλούμε την υπουργό Παιδείας να ανακοινώνει άμεσα μέτρα για τον τρόπο κάλυψης της διδακτέας ύλης, για την ενδεχόμενη παράταση της σχολικής περιόδου τους θερινούς μήνες και για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass