ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 16:27

Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, σύμφωνα με το ιδρυτικό του διάταγμα, έχει ως κύρια αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση για τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό των βαλκανικών, των σλαβικών και των ανατολικών

χωρών. Επιπλέον, επιδιώκει να μελετά και να αναπτύσσει τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις των κρατών αυτών με την Ελλάδα. Τέλος, σκοπός του είναι η ανάδειξη επιστημόνων ικανών να μελετούν την οικονομία, τις κοινωνικές και πολιτικές δομές και τον πολιτισμό των Βαλκανικών λαών, των λαών της Ανατολικής Ευρώπης και των Παρευξείνιων χωρών.

Εργασιακά
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος, οι απόφοιτοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν στους εξής χώρους:
- Σε δημόσιες επιχειρήσεις και υπουργεία ως στελέχη, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες.
- Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες στον χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
- Στο Διπλωματικό Σώμα ως μορφωτικοί και οικονομικοί ακόλουθοι, εμπειρογνώμονες (ύστερα από επιτυχή εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία).
- Σε Διεθνείς Οργανισμούς Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως π.χ. η Παρευξείνια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, ο OXFAM, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Ευρωπαϊκή Προοπτική.
- Σε ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
- Σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς που αναπτύσσουν κάθε είδους δραστηριότητα στις χώρες των Βαλκανίων.
- Στην Εκπαίδευση, ως εκπαιδευτικοί για την διδασκαλία μαθημάτων της ειδικότητάς τους.
Ειδικότερα, οι φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση «Οικονομικά και Διεθνείς Επιχειρήσεις»,μπορούν να απασχοληθούν στους διεθνείς οργανισμούς και στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, έχοντας ένα καλό υπόβαθρο όσον αφορά στο οικονομικό και νομικό περιβάλλον των διεθνών επιχειρήσεων, αλλά και να συνεχίσουν, αν επιθυμούν, τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Όσοι επιλέγουν την κατεύθυνση «Πολιτικές, Κοινωνικές και Πολιτισμικές Σπουδές» μπορούν να βρουν απασχόληση σε διεθνείς οργανισμούς και σε οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μη κυβερνητικούς φορείς και αν συνεχίσουν, αν επιθυμούν, τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο (με ιδιαίτερο προσανατολισμό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 324, 8-2-2017, Τεύχος Β', στους αποφοίτους του τμήματος χορηγείται επάρκεια προσόντων για τη διδασκαλία της γλώσσας μετά από επιτυχή παρακολούθηση προγράμματος διδακτικής των ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τράπεζες, στον τομέα της πληροφορικής, στον τομέα των μεταφορών ως στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics), στον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου, κ.ά.

(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα114 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass