ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Άδειασαν οι σχολικές αίθουσες... μπήκαν τα συνεργεία

* ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2014 21:08 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:55

Της Λένας Κισσάβου

Οι μαθητές πήγαν διακοπές και τα συνεργεία έπιασαν δουλειά στα σχολεία της Λάρισας. Επιδιορθώσεις φθορών, ανακατασκευές, συντηρήσεις, αποτελούν τις βασικές εργασίες τους, προκειμένου να ετοιμάσουν τα σχολικά κτίσματα να δεχθούν με ασφάλεια τον μαθητικό πληθυσμό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αυτή την αποστολή, αναλαμβάνει εδώ και χρόνια, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, είτε αποστέλλοντας τα συνεργεία του τμήματος συντήρησης, είτε αναθέτοντας της μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις (αλλαγές κουφωμάτων κ.α.), σε εργολάβους.

Αναλυτικότερα για τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο στα σχολεία της πόλης, αλλά και όσες προβλέπεται να ακολουθήσουν μιλήσαμε με τη διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Λίλη Γιοβρή και την προϊσταμένη του τμήματος συντήρησης σχολικών κτιρίων, κ. Αλεξάνδρα Αντωνούλη, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε για τη ...μάχη που δίνει η υπηρεσία με τον χρόνο, ώστε να έχουν καλυφθεί μέχρι και την έναρξη των σχολείων, τουλάχιστον το 95% των αναγκών τους: «Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες επισκευών σε σχολεία του Δήμου Λαρισαίων και έχει γίνει ο προγραμματισμός κάλυψής τους. Θεωρώ ότι το 95% αυτών θα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, είτε με εργολαβίες, είτε από το τμήμα συντήρησης, ενώ κάθε χρόνο ανάλογες εργασίες συνεχίζονται και σε άλλες περιόδους διακοπών των σχολείων, Χριστούγεννα και Πάσχα».

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος συντήρησης του Δήμου, έχουν δρομολογηθεί τα ακόλουθα:

«Η χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ) για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων από το υπουργείο Εσωτερικών για το έτος 2014 ανήλθε στο ποσό των 346.000 ευρώ.

Τα έργα που υλοποιούνται και πρόκειται να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών είναι τα παρακάτω:

Α) Έργα συντηρήσεων-επισκευών:

1) Προϋπολογισμός: 206.243,09 ευρώ, ποσό σύμβασης: 141.960,01 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφεται εντός των ημερών και αφορά σε εργασίες όπως: Αλλαγή κουφωμάτων, επισκευές δαπέδων, ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, αποκαταστάσεις καθιζήσεων, ανακατασκευές W.C. κ.α., στα παρακάτω σχολεία: 9ο και 44ο Νηπιαγωγεία, 15ο Νηπιαγωγείο, 19ο και 30ό Νηπιαγωγεία, 26ο Νηπιαγωγείο, 39ο Νηπιαγωγείο 37ο & 28ο Νηπιαγωγεία, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Φαλάνης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης,1ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο & 37ο Δημοτικά, 5ο & 36ο Δημοτικά, 6ο & 29ο Δημοτικά, 9ο Δημοτικό 10ο Δημοτικό, 14ο Γυμνάσιο, 18ο Δημοτικό, 20ο & 38ο Δημοτικό, 27ο Δημοτικό, 2ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 10ο Λύκειο, Γυμνάσιο –Λύκειο Γιάννουλης.

2) Εργασίες χρωματισμών σε 16 σχολικά κτίρια:

Προϋπολογισμός: 20.600 ευρώ: 20ο και 43ο Νηπιαγωγεία, 3ο και 46ο Νηπιαγωγεία,19ο και 30ο Νηπιαγωγεία, 21ο Νηπιαγωγείο, 34ο και 11ο Νηπιαγωγεία, 35ο Νηπιαγωγείο, 16ο και 22ο Νηπιαγωγεία, 4ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό 12ο Δημοτικό, 1ο Δημοτικό Φαλάνης, 25ο Δημοτικό, 38ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο

3) Εργασίες επισκευών σε στέγες σχολικών κτιρίων:

35ο Νηπιαγωγείο στην 110 Πτέρυγα Μάχης, Νηπιαγωγείο Φαλάνης, 15ο Νηπιαγωγείο, 6ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Γιάννουλης.

Β) ΕΡΓΑ ΕΠΠΕΡΑΑ (ΥΠΕΚΑ) συγχρηματοδοτούμενα από πόρους του Ταμείου Συνοχής και του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στο στάδιο προσυμβατικού ελέγχου από το ΥΠΕΚΑ: Πρόκειται για δυο πρότυπα επιδεικτικά έργα εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: στο 19ο Δημοτικό με προϋπολογισμό 188.489,61 ευρώ και στο 2ο Γυμνάσιο-2ο Λύκειο Λάρισας με προϋπολογισμό 288.393,55 ευρώ.

Πρόκειται να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση στα παραπάνω σχολικά συγκροτήματα μέσω της εφαρμογής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της έντασης της ενεργειακής κατανάλωσης, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των εκπομπών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού.

Μερικές από τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν είναι: η εγκατάσταση νέων λεβήτων προς βελτίωση του συνολικού βαθμού απόδοσης του συστήματος θέρμανσης, η αντικατάσταση των υπαρχυσών καμινάδων, η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, συστήματος αντιστάθμισης, και πίνακα αυτονομίας, ο εφοδιασμός με θερμομετρητές για την καταμέτρηση της παραγόμενης θερμικής ενέργειας, η εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων διασυνδεδεμένων με το δίκτυο της ΔΕΗ, εγκατάσταση ενεργειακών φωτιστικών σωμάτων-προβολέων τεχνολογίας LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εγκατάσταση εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας στο 19ο Δημοτικό και τέλος αντικατάσταση κουφωμάτων σε όλα τα κτίρια.

Γ) Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας (ΥΠΕΚΑ – ΚΑΠΕ) σε δύο σχολεία: το 4ο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό. Η σύμβαση του έργου υπογράφεται τις επόμενες μέρες

Δ) Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.

Έχει υποβληθεί πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου και βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης από το ΥΠΕΚΑ. Επιπλέον έως το τέλος του 2014 προβλέπεται μια ακόμη μελέτη που αφορά σε επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων με αιτήματα που συγκεντρώνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Για τις παραπάνω μελέτες και επιβλέψεις των έργων συνεργάστηκαν οι:

Ιωαννίδου Κατερίνα, Μακρογιαννούδη Βάνα, Τσόλια Χρυσάνθη και Συνάπαλου Τασία Μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, υπό την εποπτεία της Διευθύντριας κ. Λίλης Γιοβρή, της προϊσταμένης του Τμήματος Συντήρησης Σχολικών και Δημοτικών κτιρίων κ. Αλεξάνδρας Αντωνούλη και του προϊστάμενου του τμήματος Η/Μ κ. Δημήτριου Χατζίκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass