Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2014 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:58

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, που διοργανώνει η ΟΛΜΕ, αύριο Τρίτη και ώρα 12.30 μ.μ., στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα, αποφάσισε να συμμετάσχει και η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Την Τρίτη 22 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 συναδέλφων μας και να καταργήσει σημαντικές ειδικότητες και τομείς (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ).

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ΑΕΙ, στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες και σε μια σειρά άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου εντάσσεται στο σχεδιασμό της για τη δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων σε ολόκληρο το Δημόσιο, την άρση της μονιμότητας και το άνοιγμα του δρόμου προς μαζικές απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι κοινός και δίκαιος.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, στους Διοικητικούς Υπαλλήλους των ΑΕΙ και σε όσους κλάδους εργαζομένων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, καθώς και στις αντίστοιχες ομοσπονδίες τους, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας:

-Ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις

-Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης

-Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους

-Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού

-Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass