Αναίτιες οι επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ ΚΑΙ Π.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ»

Δημοσίευση: 18 Απρ 2021 20:37

Με αφορμή το περιστατικό της μητέρας που μήνυσε καθηγητές σχολείου της Λάρισας γιατί δεν επετράπη στο παιδί της να παρακολουθήσει μαθήματα, καθώς δεν είχε μαζί του τη βεβαίωση του ελέγχου αυτοδιάγνωσης (self test), η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Mε αφορμή την άρνηση διενέργειας self test από μερίδα γονέων, έχουμε φαινόμενα επίθεσης σε εκπαιδευτικούς σχολείων που απλά εφαρμόζουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί να στραφούν ενάντια στην Κυβέρνηση, απειλούν τους εκπαιδευτικούς που ήδη μετρούν δεκάδες θύματα. Να σταματήσει τώρα το Υπουργείο να φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να σταματήσουν τώρα να στηρίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη και να ακούσουν τις προτάσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει εδώ και έναν χρόνο. Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και οδήγησε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self tests, δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Απαιτούμε τώρα:
- 15 μαθητές στα τμήματα,
- τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία,
- επιπλέον προσωπικό καθαριότητας,
- στήριξη του συστήματος υγείας άμεσα,
- προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών».

 

Η ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εξάλλου η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Λάρισας καταδικάζει τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και με ανακοίνωσή της εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της σε όσους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν τέτοια συμπεριφορά. Αναλυτικότερα, η ΠΕΚ σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές της χώρας δέχονται αναίτια επιθέσεις ή αντιμετωπίζουν μηνύσεις από άτομα που δηλώνουν αρνητές του κορονοϊού, της μάσκας ή των self-tests!
Για μία ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την πλήρη εγκατάλειψή τους από το Υπουργείο Παιδείας. Εγκατάλειψη που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις και απαράδεκτες συμπεριφορές. Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό, ότι οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με αυταπάρνηση και αλτρουισμό στο δύσκολο έργο της συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της πολύπλευρης στήριξης των μαθητών τους, χρειάζονται την υποστήριξη και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο, στρέφονται εναντίον όχι μόνον των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, αλλά και του σχολείου γενικότερα. Πρόκειται για αντικοινωνικές ενέργειες που κινούνται κόντρα στον νόμο, στην επιστήμη και στη λογική. Σεβόμαστε κάθε διαφορετική άποψη, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε επιθέσεις και υβριστικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Το σχολείο είναι η ζωή μας και θα το περιφρουρήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο. Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς που υπέστησαν την προσβλητική αυτή συμπεριφορά, καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες των αρνητών της λογικής, απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass