ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για έγκαιρες προσλήψεις προσωπικού

* «Αν και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, αγωνιούμε για τη σοβαρή καθυστέρηση» τονίζει ο Απ. Καλογιάννης – «Πιστεύω ότι θα προλάβουμε» σημειώνει ο Κων. Τζανακούλης

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:25

Επικίνδυνα στενεύουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για τις έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, όπως και όλης της χώρας.

Η καθυστέρηση στην έγκριση των προσλήψεων (από τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών) και εφόσον αυτή συνεχισθεί, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών, οι οποίοι από την 1η Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

«Η ΚΕΔΕ έχει θέσει το θέμα και στον κ. Χαρδούβαλη και στον κ. Σταϊκούρα, πιστεύω ότι θα προλάβουμε» τόνισε στην «Ε» ο απερχόμενος δήμαρχος Κων. Τζανακούλης, με τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να σημειώνει πως «αν και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, αγωνιούμε για τη σοβαρή καθυστέρηση».

Για τους 24 Παιδικούς Σταθμούς ο Δήμος Λαρισαίων έχει ζητήσει την έγκριση 88 προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των 1.662 νηπίων, ενώ παράλληλα αναμένεται η έγκριση άλλων 500 θέσεων νηπίων μέσω του ΕΣΠΑ. Ακόμη και αν μεθαύριο Δευτέρα εγκριθούν οι προσλήψεις προσωπικού με δεδομένο ότι οι διαδικασίες, από την υποβολή των αιτήσεων έως και την επίσημη ανακοίνωση των προσληφθέντων, απαιτούν χρονικό διάστημα 20 ημερών περίπου, υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι είναι δύσκολο, το νέο προσωπικό να βρίσκεται στη θέση του τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, που θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα χρονιά. Αφού μόνο οι προθεσμίες, που ορίζει το ΑΣΕΠ, για την υποβολή των αιτήσεων δεν μπορούν να συμπιεσθούν κάτω του προβλεπόμενου διαστήματος που ξεπερνά τις 10 ημέρες.

ΘΕΣΕΙΣ

Ο Δήμος Λαρισαίων, με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να εγκριθούν για φέτος 88 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών στους 24 συνολικά Παιδικούς Σταθμούς. Από τις θέσεις αυτές οι 45 αφορούν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι υπόλοιπες 43 σε βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, μάγειρες κ.ά. ειδικότητες) οι οποίες θα καλυφθούν με 11μηνες συμβάσεις (1η Σεπτεμβρίου – 31 Ιουλίου 2015).

Στον Δήμο Λαρισαίων υποβλήθηκαν φέτος 2.300 αιτήσεις συμπολιτών από τις οποίες μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν οι 1.662, ενώ άλλες 500 θέσεις νηπίων θα καλυφθούν μέσω του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα από το οποίο καλύπτονται τα τροφεία. Η απόφαση για τις θέσεις νηπίων μέσω ΕΣΠΑ αναμένεται να εκδοθεί αργότερα και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των Σταθμών με δεδομένο ότι, όπως προαναφέρθηκε, αφορά σε θέσεις νηπίων και όχι προσωπικού.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

«Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος» τόνισε την «Ε» ο κ. Τζανακούλης «γνωρίζει το θέμα και το έχει θέσει στην κυβέρνηση και στους συναρμόδιους υπουργούς. Χθες πληροφορηθήκαμε πως το θέμα της έγκρισης των προσλήψεων βρίσκεται προς υπογραφή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβαλη, ενώ προς υπογραφή επίσης, στο γραφείο του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, βρίσκεται το θέμα του ΕΣΠΑ. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε» κατέληξε ο κ. Τζανακούλης.

«Αγωνιούμε από τη σοβαρή καθυστέρηση στην έγκριση των προσλήψεων» τόνισε την «Ε» ο κ. Καλογιάννης. «Αφορά σε εκατοντάδες θέσεις προσωπικού πανελλαδικά, με τους δήμους να ανησυχούν για την καθυστέρηση που οφείλεται στη στάση της κυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι βέβαιο πανελλαδικό αλλά πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προλάβουμε και οι Σταθμοί να λειτουργήσουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass