Σήμερα η ανακοίνωση των στατιστικών

*Για τις βαθμολογικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές * Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα *Μέσα στην εβδομάδα οι βαθμολογίες *Διέπρεψαν οι διαβασμένοι Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2021 10:00

Η αγωνία των υποψηφίων για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις μπορεί να έλαβε τέλος, ωστόσο το τοπίο σχετικά με το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα Δευτέρα, με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών και των ειδικών μαθημάτων των οποίων οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται σήμερα, καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής δείχνουν άνοδο σε όλα τα πεδία και μάλιστα σε ορισμένα Τμήματα θα υπάρξει αύξηση πάνω από το 50% των περσινών μορίων. Την άνοδο των βάσεων θα συνδιαμορφώσει η επίδοση των υποψήφιων σε συνάρτηση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Η εφαρμογή της ΕΒΕ θα φέρει σίγουρα μία «τεχνητή» αύξηση στις χαμηλής ζήτησης σχολές. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι υπήρχαν αρκετά Τμήματα με λιγότερο από 3.000 μόρια.
Μάλιστα η «χαμηλότερη» σχολή συγκέντρωσε πέρυσι μόλις 625 μόρια.
Αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν φέτος, αφού η ΕΒΕ δεν θα αφήσει ίσως «τίποτα να πέσει» κάτω από τα 8.000 μόρια. Όμως, η ΕΒΕ τελικά δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τις υψηλόβαθμες Σχολές και τους «καλούς μαθητές», χωρίς βέβαια να αποκλείονται και τα απρόοπτα.
Από την άλλη, αύξηση αναμένεται όμως και στις περιζήτητες Σχολές και σε αυτό θα συμβάλουν οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων που απορρέoυν από το γεγονός ότι φέτος τα θέματα χαρακτηρίστηκαν σε γενικές γραμμές «ευκολότερα από τα περσινά».
Να πούμε ακόμα ότι, από τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, προβλέπεται να υπάρξει σταθερότητα στις Σχολές «μεσαίας» ζήτησης. Για την εισαγωγή των μαθητών σε μία τέτοια σχολή «μεσαίας» ζήτησης, μεγάλο ρόλο θα παίξει η σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 92.090 υποψήφιοι (πέρυσι ο αριθμός ήταν 94.928), εκ των οποίων οι 75.435 από τα Γενικά Λύκεια και οι 16.655 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Τώρα λοιπόν οι 75.435 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων αναμένουν και την ανακοίνωση των βαθμών των ειδικών μαθημάτων για να ακολουθήσει αμέσως μετά από το Υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα.
Μάλιστα, να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14-16 Ιουλίου, δηλαδή μέσα στην εβδομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass