Τελείωσες τις σπουδές σου στη διαιτολογία. Και τώρα τι;

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2021 12:00

Η διαμόρφωση υγιών διατροφικών προτύπων και η υιοθέτηση ενός εξισορροπημένου και ωφέλιμου καθημερινού διατροφολογίου ξεκίνησε δειλά-δειλά τα τελευταία χρόνια για να φτάσει να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό trend το οποίο πια επηρεάζει και διαμορφώνει το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Για το λόγο αυτό, οι σπουδές διατροφολογίας αποτελούν πλέον μία από τις πιο περιζήτητες επιλογές. Έτσι, επέλεξες κι εσύ τον κλάδο αυτό για να εξασφαλίσεις μία θέση σε ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα της σημερινής αγοράς εργασίας, για να γνωρίσεις ένα αντικείμενο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για να ανελιχθείς στον τομέα αυτό. Τώρα που ολοκλήρωσες, λοιπόν, τις σπουδές σου, τι έπεται άραγε μετά;

Το παν είναι η εξειδίκευση

Οι σπουδές διατροφολογίας σού έχουν ήδη προσφέρει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων και ένα αξιόλογο θεωρητικό υπόβαθρο. Από ’δω και πέρα, ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξεχωρίσεις και να διακριθείς επαγγελματικά είναι να εντοπίσεις το κομμάτι που σε ενδιαφέρει περισσότερο και να εξειδικευτείς πάνω σε αυτό.

Κλινική Διατροφολογία

Η κλινική διατροφολογία αποσκοπεί τόσο στην υποστήριξη ασθενών μέσα σε νοσοκομειακά ιδρύματα όσο και στην παρακολούθηση και υποβοήθηση ατόμων με χρόνια νοσήματα. Η ορθή διατροφική καθοδήγηση είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις αυτές και λειτουργεί επιβοηθητικά στην κυρίως θεραπεία, ενισχύοντας το τελικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Γιατί να εξειδικευτείς στην Κλινική Διατροφολογία;

  • Γιατί θα σου δώσει πολλές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στα πλαίσια του ελεύθερου επαγγέλματος όσο και στους κόλπους κάποιου θεραπευτικού οργανισμού.
  • Γιατί θα προσφέρεις ανακούφιση, καθοδήγηση και συμβουλευτική και θα συμβάλλεις έμπρακτα στη θεραπεία ή έστω τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ασθενών.
  • Γιατί η διατροφική υποστήριξη αποτελεί μέρος όλο και περισσότερων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
  • Γιατί ο κλάδος αυτός έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής και θα βρίσκεις μπροστά σου διαρκώς ευκαιρίες επιμόρφωσης και συνεπακόλουθα, ανέλιξης.

Αθλητική Διατροφή

Ο αθλητισμός είναι αναμφίβολα συνυφασμένος με τη σωστή διατροφή. Τι σημαίνει ωστόσο “σωστή διατροφή”; Ο όρος αυτός είναι συχνά παρεξηγημένος και οδηγεί σε περιπτώσεις αθλητών που υποσιτίζονται ή δεν τρέφονται σωστά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν προβλήματα υγείας και φυσικά μειωμένες επιδόσεις. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτή η σημασία ενός ορθά καταρτισμένου αθλητικού διατροφολόγου και η συμβολή του στο αθλητικό αποτέλεσμα αλλά και στην ευεξία του αθλούμενου.

Γιατί να εξειδικευτείς στην Αθλητική Διατροφολογία;

  • Γιατί θα εξασφαλίσεις μια θέση σε έναν κλάδο που μετρά περιορισμένο αριθμό σωστά καταρτισμένων επαγγελματιών.
  • Γιατί θα διευρύνεις ακόμα περισσότερο το γνωστικό σου επίπεδο αποκτώντας εξειδικευμένες και ουσιώδεις γνώσεις πάνω στον τομέα της φυσιολογίας.
  • Γιατί θα είσαι ενεργό μέλος με έμπρακτη συμβολή στα αθλητικά δρώμενα.
  • Γιατί μπορείς να ασχοληθείς και με τον τομέα της έρευνας (συμπληρώματα διατροφής, φαρμακευτικά διατροφικά σκευάσματα κτλ).

Βιομηχανία Τροφίμων

Αντί να προσπαθείς να καθοδηγείς τους ασθενείς στα σωστά διατροφικά μονοπάτια, γιατί να μη φροντίζεις εξαρχής για την παραγωγή θρεπτικών και υγιών τροφών; Η απασχόληση στη βιομηχανία τροφίμων θα σου δώσει τη δυνατότητα να κατευθύνεις την ίδια την παραγωγή των τροφίμων, να ελέγχεις την ορθότητα των σχετικών διαδικασιών αλλά και την ασφάλεια των τελικών προϊόντων, να παρέχεις συμβουλευτική πάνω στη θρεπτική αξία τους ή και να προτείνεις την παραγωγή νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται τόσο στις γευστικές απαιτήσεις του κοινού όσο και στα επιδιωκόμενα διατροφικά πρότυπα.

Γιατί να εξειδικευτείς στη Βιομηχανία Τροφίμων;

  • Γιατί θα αντιμετωπίσεις τα διατροφικά προβλήματα εν τη γενέσει τους, καθόριζοντας σε κάποιο βαθμό την ίδια την παραγωγή τροφίμων.
  • Γιατί οι προοπτικές απορρόφησης στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων είναι σημαντικές.
  • Γιατί θα κατέχεις μια θέση ευθύνης μεριμνώντας για την ασφάλεια και τη διατροφική αξία του τελικού προϊόντος.
  • Γιατί μπορείς να αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου και να συμβάλλεις στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Μοριακή Διατροφή

Η επιστήμη τίθεται ξεκάθαρα στην ευχέρεια των σωστών διατροφικών προτύπων και δημιουργεί τη μοριακή διατροφή. Η μοριακή διατροφή δεν είναι τίποτα άλλο από τη διαμόρφωση του κατάλληλου διατροφικού πλάνου για τον κάθε ασθενή, όπως αυτό προκύπτει μετά την ανάλυση του DNA και του μοναδικού ατομικού του γονιδιώματος.

Γιατί να εξειδικευτείς στη Μοριακή Διατροφή;

  • Γιατί θα είσαι σε θέση να προσφέρεις τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε κάθε ασθενή, σύμφωνα με τις ακριβείς ανάγκες και προδιαθέσεις του οργανισμού του.
  • Γιατί θα αποκτήσεις κατάρτιση σε μία από τις πιο προηγμένες επιστημονικές θεωρήσεις της διατροφολογίας.
  • Γιατί το πεδίο του ανταγωνισμού της μοριακής διατροφής στην αγορά εργασίας είναι προς το παρόν περιορισμένο.
  • Γιατί θα έχεις πολλές δυνατότητες ανέλιξης και αντίστοιχης οικονομικής επιβράβευσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass