Στο +13,9% η ΝΔ παρά τη φθορά της κυβέρνησης

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ 2,1% ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2021 13:09

ΑΘΗΝΑ
Σε διψήφιο νούμερο βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll για την εφημερίδα Political. Το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις 13,9 μονάδες.


Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν κόστος για την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει χάσει έδαφος, αφού η διαφορά, αν και παραμένει διψήφια, είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με την έρευνα της Opinion Poll τον Ιούλιο.
Τα ποσοστά των κομμάτων:
ΝΔ: 35%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
ΚΙΝΑΛ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,5%
ΕΛ.ΛΥ: 3,5%
ΜέΡΑ25: 3,2%
Σύμφωνα με την έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και παρά τις όποιες απώλειες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%. Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%. Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45,6%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.
Στο ζήτημα της αποδοχής του συνολικού κυβερνητικού έργου καταγράφεται πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (43,4% από 48,4%), αλλά ταυτόχρονα αποδοκιμάζεται η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει αποδοχή άνω του 11,8%, και μάλιστα αυτό το ποσοστό ανήκει στο ΚΚΕ. Όσο για την παράσταση νίκης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα νικούσε η ΝΔ.
Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το 70,1% των ερωτηθέντων έχει αντίθετη άποψη, αφού δηλώνει ικανοποιημένο από την οργάνωση και τον ρυθμό εμβολιασμού, ενώ για την υποχρεωτικότητα το 62% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής στους νοσοκομειακούς και το 59,7% υπέρ της επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass