Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 15:10

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ανοίγει τις πύλες του στη Λάρισα από αύριο Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός με 44 προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς από Ελλάδα και εξωτερικό και 4 δίωρα στρογγυλά τραπέζια, που θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω livestreaming.

Με 610 εργασίες, που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά και διά ζώσης στον χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει διαδικτυακά αύριο Παρασκευή και ώρα 5:45 το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα (Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Συστημάτων, https://synedrio.eepek.gr/ ).
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την έναρξη και τις εργασίες του Συνεδρίου μπορείτε να συνδεθείτε στο κανάλι της Ε.Ε.Π.Ε.Κ στο Youtube, καθώς επίσης και στη σελίδα του Συνεδρίου: https://synedrio.eepek.gr/
Η Λάρισα –Πόλη που Μαθαίνει θα είναι παρούσα με τη διοργάνωση ενός σημαντικού στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Η συμβολή της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση μιας υγιούς και βιώσιμης πόλης στη μετά-COVID εποχή» το Σάββατο 16 Οκτωβρίου19:00- 21:00. Συμμετέχουν:
- Ted Fleming, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Teachers College Columbia University, NewYork), επιστημονικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων.
- Εμμανουέλα Δούση καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία.
- Jürgen Forkel-Schubert, εκπρόσωπος της πόλης του Αμβούργου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Learning Cities της UNESCO, συντονιστής στο πεδίο Education for Sustainable Development του παγκόσμιου δικτύου Learning Cities (UNESCO).
- Δημήτρης Δεληγιάννης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, Μέλος Σ.Ε.Π. του ΕΑΠ, συντονιστής στο πεδίο «Citizenship Education» του παγκόσμιου δικτύου Learning Cities (UNESCO).
- Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.
Η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας, πραγματοποιούν επίσης διημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2021, στη Λάρισα. Η διημερίδα αποτελεί την τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος «STEPs – SupportingTies in the Education of Prisoners» - Αριθμός έργου: 2018-1-EL01-KA204-047874, το οποίο υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Erasmus+.
Η διημερίδα θα εξελιχθεί σε τέσσερις ενότητες: Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του παραγόμενου από το έργο συστήματος εικονικής πραγματικότητας. Η δεύτερη θα επικεντρωθεί στην εμπειρία του συστήματος εικονικής πραγματικότητας με συμμετοχή από το κοινό. Στην τρίτη ενότητα εκπρόσωποι οργανισμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα μοιραστούν τη δική τους εμπειρία. Στην τελευταία ενότητα θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση του παραγόμενου καινοτόμου μαθησιακού περιβάλλοντος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7oυ Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στους χώρους των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Περιφερειακή οδός Τρικάλων, Λάρισα).
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα, 15, 16 & 17 Οκτωβρίου 2021) διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Τ.Π.Ε., Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΦΑΑ, Ι.Α.Κ.Α.), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας) και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, της Europe Direct, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass