ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Φροντιστήρια... αλληλεγγύης για παιδιά ανέργων

* Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι εγγραφές για τα τμήματα

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:46

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με εθελοντές καθηγητές διοργανώνει και για φέτος φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ανέργων και άπορων γονέων που αδυνατούν να καλύψουν τα δυσβάσταχτα δίδακτρα στην ιδιωτική εκπαίδευση και η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τα 80 παιδιά.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές θα αιτιολογήσει την ανάγκη δημιουργίας αυτών των τμημάτων στις σημερινές συγκυρίες επισημαίνοντας:

«Σε μια περίοδο που οι εργατικές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΝΛ οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η πείρα των δυο προηγούμενων χρόνων, δείχνει ότι οι ανάγκες μεγαλώνουν, αφού την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 35 μαθητές και πέρσι ξεπέρασαν τους 80 και σύμφωνα με τους ίδιους βοηθήθηκαν σημαντικά. Γι’ αυτό η ταξική διοίκηση αποφάσισε να συνεχίσει αυτά τα δωρεάν μαθήματα...».

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, ακόμα ξεκαθάρισε ότι τα μαθήματα αυτά δεν υποκαθιστούν το Δημόσιο Σχολείο διευκρινίζοντας: “Απ’ την αρχή ξεκαθαρίσαμε, ότι το ΕΚΝΛ, με την οργάνωση των μαθημάτων αλληλεγγύης σε μαθητές-παιδιά ανέργων, δεν υποκαθιστά το δημόσιο σχολείο, το οποίο υποβαθμίζουν οι κυβερνήσεις και η αστική τάξη, ούτε γίνεται φροντιστήριο, το οποίο παλεύουμε να καταργηθεί.

Θεωρούμε όμως, σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα, καταδικάζει όλο και περισσότερους στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμορφωσιά, για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας, ότι είναι αναγκαίο να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας, σε όσους το έχουν ανάγκη, να μην μείνει κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση και την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., εργοδοσίας, παράλληλα με την οργάνωση του αγώνα για την ανεργία, τους μισθούς, τη φορολογία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα, την υγεία, την παιδεία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Νομίζουμε ότι τα δωρεάν μαθήματα, ήταν μια σημαντική βοήθεια για τους μαθητές που τα παρακολούθησαν, τόσο σ’ αυτούς που έδωσαν πανελλαδικές όσο και γι’ αυτούς των μικρότερων τάξεων και στις οικογένειές τους, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα...».

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές για τα μαθήματα που πραγματοποιούνται σε αίθουσα του ΕΚΛ ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι διαδικασίες έχουν ως εξής:

* Η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα περιορισμένο αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και πιθανόν και άλλα μαθήματα).

* Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και για να λυθούν μια σειρά πρακτικά θέματα, χρειάζεται να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014.

* Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – στο 2ο όροφο) μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου από τις 8 π.μ έως τις 3 το μεσημέρι. Για πρόσθετες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΕΚΝΛ 2410 -250708, 532459.

* Η δήλωση για συμμετοχή, πρέπει να συνοδεύεται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δυο γονέων αν είναι άνεργοι)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass