Φιλοξένησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές από 4 χώρες

Καθηγητές και παιδιά του 3ου Γυμνασίου στο πλαίσιο του Erasmus

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2021 16:30

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας φιλοξένησε 9 εκπαιδευτικούς και 22 μαθητές από 4 χώρες στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Save the nature Save the future» στο χρονικό διάστημα 6-10/12. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το 3ο Γυμνάσιο είναι συντονιστικό σχολείο και εταίροι η Ρουμανία, Πορτογαλία, Τσεχία και Τουρκία.


Στη διάρκεια της συνάντησης με θέμα «Nature-connected mathematics» πραγματοποιηθήκαν δραστηριότητες STEM 1) κατασκευή ρομποτικών κάδων ανακύκλωσης, 2) κατασκευή αντλίας νερού, 3) κατασκευή ηλιακού φούρνου, 4) παραγωγή ανακυκλώσιμου χαρτιού και δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας με φωτάκι LED σε συνεργασία με το Tina’s lab και την κ. Τίνα Μιναρετζή.
Επίσης κάθε χώρα έφτιαξε το δικό της φυτολόγιο με βότανα της Ελλάδας και δημιούργησε padlet παρουσιάζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Μέσα από παιχνίδια οι μαθητές γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.
«Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, ξεναγηθήκαμε στις Μονές Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και περάσαμε ευχάριστα στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.
Περπατήσαμε το φημισμένο «μονοπάτι των Κενταύρων» στην Πορταριά και ξεναγηθήκαμε στο Εντομολογικό Μουσείο του Βόλου που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή εντόμων στα Βαλκάνια, μια ιδιωτική συλλογή του γεωπόνου κ. Αθανάσιου Κουτρούμπα.
Στο τέλος της συνάντησης φυτέψαμε ένα δέντρο στο Πάρκο των Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ, μια δράση που δίνει έμφαση στις σχέσεις και τις φιλίες που αναπτύσσονται μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus.
Το δέντρο Λικιδάμβαρη (η ανατολική ακακία) ήταν προσφορά του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανούσο Χ. και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Αλεξούλη Ι. για την προσφορά τους και την παρουσία τους στη φύτευση του δέντρου.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποδοχή που επιφύλαξαν στους εταίρους και τα δώρα που τους πρόσφεραν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass