Μαθητικός πόλος έλξης το Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά Φαρσάλων

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 12:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Σχολικό Μουσείο Βρυσιών. Εδώ και μία εξαετία αποτελεί δημοφιλή επιλογή πολλών Σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έναν από τους ωραιότερους σχολικούς εκπαιδευτικούς προορισμούς.

Η σπανιότητα των εκθεμάτων, η ευταξία, ο καταπληκτικά οργανωμένος χώρος του Σχολικού Μουσείου, η πλήρης ασφάλεια των μαθητών, η βιωματική επαφή τους με παιχνίδια εντελώς άγνωστα, η άψογη και πλουσιοπάροχη φιλοξενία από τους εθελοντές του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες είναι μερικοί από τους λόγους που κάθε Σχολείο αξίζει πραγματικά τον κόπο να το επισκεφθεί ανεπιφύλακτα. Τελευταία επίσκεψη στο Σχολικό Μουσείο ήταν αυτή της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Λάρισας που έγινε προ ημερών. Έκθαμβοι και κατενθουσιασμένοι μαθητές και δάσκαλοι έζησαν μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Παρακολούθηση ολιγόλεπτου βίντεο στο αμφιθέατρο που δείχνει την ιστορική εξέλιξη της δημοτικής εκπαίδευσης, παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα», ξενάγηση στις αίθουσες εκθεμάτων του Σχολικού Μουσείου, παρατήρηση του ήλιου με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο και πάμπολλα πρωτόγνωρα παιχνίδια (κουτσό, σχοινάκι, σβούρα, μπίλιες, γκίλα, βασιλιάδες και πολλά άλλα) στην πανέμορφη αυλή του Μουσείου είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ξετρέλαναν τους μικρούς μαθητές και άφησαν άφωνους τους δασκάλους τους. Οι εθελοντές του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση επιφύλαξαν στους επισκέπτες, όπως πάντα, άψογη και πλουσιοπάροχη φιλοξενία. Να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις στο Σχολικό Μουσείο, η ξενάγηση και όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στους χώρους του είναι δωρεάν. Το Σχολικό Μουσείο Βρυσιών προσκαλεί όλα τα σχολεία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα στο είδος του, προσφέροντας την ευκαιρία στους μαθητές τους να έλθουν σε επαφή με το παρελθόν της δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και να ζήσουν μοναδικές στιγμές ανεμελιάς, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, στιγμές που θα τους μείνουν για πάντα ως μία από τις ομορφότερες εμπειρίες της σχολικής τους ζωής. Μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Σχολικό Μουσείο επικοινωνώντας καθημερινά στα τηλέφωνα: 6977-562.662, 6972-200.304, 6979-001.349.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass