Ανακύκλωσε ρούχα και παπούτσια

ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 16:10

Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε ενεργά σε δράση ανακύκλωσης ρούχων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης των αποβλήτων «Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ... ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!».


Την εβδομάδα 21 έως 25 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν στη δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, με τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών, και τον Φορέα Διαχείρισης του Δικτύου Ανακύκλωσης Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων των Δήμων. Φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2022), που αποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή καμπάνια, για τη μείωση των αποβλήτων είχε ως θέμα τα “βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα”.
Η δράση έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αναγκαιότητα αύξησης της κυκλικότητας - ανακύκλωσης στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Με τη συλλογή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προς ανακύκλωση στις σχολικές μονάδες, οι μαθητές αποδεικνύουν ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στους Δήμους είδη πρώτης ανάγκης, που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης με πολύ ενθουσιασμό προσφέροντας 101,1 κιλά ανακυκλώσιμων προϊόντων, ενώ εργάστηκαν δημιουργώντας αφίσες σχετικές με τη δράση και χρήσιμα αντικείμενα και παιχνίδια από υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass