ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε» Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λιγότερη ύλη για Τράπεζα Θεμάτων και Εσπερινά Σχολεία

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

Της Λένας Κισσάβου

«Κρυφτό» με τους εκπαιδευτικούς σε σχολεία και στελέχη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, έπαιξε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στη Θεσσαλία, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς δεν πραγματοποίησε ούτε μια από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του, «στήνοντας» όλους όσοι περίμεναν να τον υποδεχθούν, σε κάθε νομό.

Στην Ελάτη, στη Ρεντίνα και στους Σοφάδες αναμενόταν, στο Μουζάκι και στο Κρυονέρι πήγε. Η κατεύθυνσή του συνεχώς …σε άγνωστα μέρη και σίγουρα όχι σε αυτά που το ίδιο το γραφείο του είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί.

Τον συναντήσαμε επίσης απροειδοποίητα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, όπου μιλήσαμε μαζί του για τον λόγο αυτής της τακτικής αλλαγής σχεδίων, για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τα σχολεία που επισκέφθηκε στη Θεσσαλία, ενώ τον ρωτήσαμε για την Τράπεζα Θεμάτων και ζητήσαμε την άποψή του για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση.

Εσκεμμένα ανακοινώθηκε πρόγραμμα επισκέψεων που δεν θα κάνει ποτέ, άφησε να εννοηθεί και επισήμανε: «Πρέπει η περιοδεία να είναι χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς μεσολαβητές, όπως τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους συνδικαλιστές, διότι αυτούς τους βλέπουμε και στο υπουργείο. Όπου πάω, με πολιτική περιοδεία, φυσικά θα δω και τις τοπικές ΕΛΜΕ και τους τοπικούς συλλόγους δασκάλων, είναι υποχρέωσή μου. Όταν πας όμως να συναντήσεις τον δάσκαλο, δεν τους χρειάζεσαι τους ενδιάμεσους. Ο δάσκαλος θα σου επιβεβαιώσει ή θα σου διαψεύσει αυτά που σου λένε…

Έχω τη μεγάλη χαρά να έχω σχηματίσει γνώμη, μέχρι τώρα από τρεις νομούς της Θεσσαλίας. Έχω πετύχει το στόχο μου 100% γι' αυτό που ήθελα να μάθω και ξέρω πλέον τι γίνεται στα σχολεία…

Για παράδειγμα στο Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων, που ζήτησαν λιγότερη ύλη για τους ενήλικες μαθητές και λιγότερη στην Τράπεζα θεμάτων.

Ακούω τους καθηγητές και δασκάλους των σχολείων, που πηγαίνω, αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα και παίρνω αποφάσεις. Οι αποφάσεις που πήρα μέχρι στιγμής από την επίσκεψή μου στα σχολεία της Θεσσαλίας, είναι μείωση της ύλης των Εσπερινών Σχολείων και μείωση της ύλης της Τράπεζα Θεμάτων, όπως και η έγκαιρη ανακοίνωσή της.

Από τη συζήτηση που έκανα με τους εκπαιδευτικούς, καταλήξαμε ότι καλύτερα είναι η ύλη για την Τράπεζα Θεμάτων να μην δοθεί τελευταία στιγμή, αλλά σε ένα χρονικό διάστημα που θα βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν.

Το να δοθεί η ύλη νωρίς, από την αρχή της χρονιάς, σημαίνει φροντιστήρια, αλλά και να δοθεί πολύ αργά οι μαθητές δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν, άρα καταλήξαμε σε μια μέση λύση και το πιο πιθανό είναι να δοθεί τον Απρίλιο.

Άλλο να στο λέει το Ινστιτούτο και άλλο να στο λέει ο καθηγητής στο σχολείο μέσα και αν δεν πας απρόσκλητος και απροειδοποίητα δεν θα μάθεις ποτέ ποια είναι η πραγματικότητα.

Στα σχολεία που επισκέφθηκα εδώ στη Θεσσαλία κενά δεν υπήρχαν».

Όσον αφορά στους συλλόγους καθηγητών και δασκάλων, αλλά ακόμη και στους διευθυντές εκπαίδευσης, που απέφυγε να συναντήσει, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα επισκέψεων που δεν υλοποίησε ποτέ, τονίζει: «Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, τους ακούω κάθε εβδομάδα σε συναντήσεις που έχουμε, αλλά πρέπει κι εμένα να μου επιτραπεί να φτάσω στη βάση.

Γιατί αν δεν με αφήνουν οι συνδικαλιστές και τα στελέχη να φτάσω στη βάση, τι υπουργός είμαι;».

ΈΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ!

Σε ένα από τα σχολεία που πήγε χθες απροειδοποίητα ο κ. Λοβέρδος, ήταν το Δημοτικό Μουζακίου, όπου όπως μας είπε, έκανε μάθημα στους μαθητές του και εξηγεί: «Μπήκα στην Στ' τάξη δημοτικού και έκανα μάθημα, ρωτώντας τα παιδιά για θέματα μαθηματικών και ιστορίας, αλλά παράλληλα ζήτησα και από τα ίδια να μου απαντήσουν σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευσή τους, όπως το πώς διδάσκονται την έκθεση.

Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ "δυνατό» σχολείο".

Επίσης ο υπουργός απροειδοποίητη επίσκεψη έκανε χθες, στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου και στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου όπου παρακολούθησε το μάθημα και είχε συνομιλία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και διευθυντές από όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.

Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Τυρνάβου είχε συνεργασία με τον διευθυντή, Παύλο Σιαφαρίκα, ενώ συνάντησε και τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη.

Να σημειωθεί ότι προχθές, επίσης, αιφνιδίασε ο κ. Λοβέρδος, με επίσκεψή του στο Εσπερινό Γυμνάσιο, με Λυκειακές τάξεις Τρικάλων, όπου και ανέφερε στους εκπαιδευτικούς μεταξύ άλλων ότι: «Μιλάμε με νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές την ώρα της δουλειάς τους και μας δίνουν ανεκτίμητης αξίας συμβουλές. Είναι σημαντικό, να κοιτάς τα καθήκοντα του Υπουργείου Παιδείας από την περιφέρεια κι όχι την περιφέρεια από το υπουργείο Παιδείας».

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Απαντώντας, σε ερώτησή μας για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Λοβέρδος μας είπε: «Θα βγει απόλυτα ενισχυμένη η χώρα από αυτό. Αγωνίζεται να βγει από το μνημόνιο και να περάσει από την εποπτεία στην επιτήρηση και είμαστε στο τελευταίο στάδιο.

Με εκλογές ο τόπος σταματάει. Χρειαζόμαστε εκλογές όταν θα λήξει η τετραετία κατά το Σύνταγμα. Είχαμε δύο αιτίες ανασφάλειας. Πρώτον ότι θα έχουμε εκλογές και δεύτερον ότι θα φέρουν την προεδρική εκλογή τώρα, ώστε αν δεν βγάλουμε πρόεδρο να έχουμε εκλογές.

Όμως τέλειωσαν αυτά και η χώρα επιβεβαίωσε τη συνταγματική της διαδικασία, για εκλογές τον Φεβρουάριο, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέχρι τότε καμία διαδικασία εκλογών και καμία ανασφάλεια.

Όσοι λοιπόν ασχολούνται με την οικονομία και τις επενδύσεις, μπορούν να αισθάνονται σταθερότητα.

Όλοι αυτοί οι στόχοι κατατείνονται ώστε να μπορέσει να κάνει η χώρα το τελευταίο της βήμα απρόσκοπα.

Τριτεύων στόχος, είναι να υπάρξει και μια συνοχή μέσα στα κόμματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, υπάρχουν εντάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στα καθημερινά θέματα.

Όταν τίθεται όμως το μεγάλο θέμα αν είμαστε όλοι ενωμένοι, παρά τις εντάσεις των καθημερινών ζητημάτων; Θα το δείξει η ψηφοφορία. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα δείξει ενισχυμένη κυβέρνηση».

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, για τις επισκέψεις του Υπουργού σε σχολεία της Θεσσαλίας και το οποίο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, δεν πρόκειται να εφαρμόσει, είναι τα εξής σήμερα:

Νομός Μαγνησίας

 9.15 – Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας

Νομός Λάρισας

12.20 – Επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας

13.00 – Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Λιβαδίου

13.45 – Επίσκεψη στη Μονή Αγίας Τριάδας

Σημειώνεται ότι με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα η ΕΛΜΕ Λάρισας έχει οργανώσει μετάβαση εκπαιδευτικών σήμερα στην Καλλιθέα, όπου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας, κηρύσσοντας παράλληλα τρίωρη στάση εργασίας(11π.μ.-2 μ.μ.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass