…Κυνήγι εκπαιδευτικών για τον υπουργό παιδείας

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

Της Λένας Κισσάβου

Μάταια περίμεναν σήμερα τον υπουργό παιδείας κ. Αν. Λοβέρδο, έξω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας στην Ελασσόνα, τουλάχιστον ογδόντα εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, που είχαν μεταβεί με μισθωμένα λεωφορεία, για να τον συναντήσουν.

Με την ελπίδα ότι πιθανόν να υλοποιήσει αυτή του την επίσκεψη, όπως την είχε ανακοινώσει στο πρόγραμμά του, συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, προκειμένου να του καταθέσουν τα προβλήματα για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, τους απολυμένους, τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ κ.α.

Τη μετάβαση των εκπαιδευτικών από τη Λάρισα, οργάνωσε η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, αναχωρώντας τα μέλη της με λεωφορείο το πρωί από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Γνωρίζοντας βέβαια την τακτική των αλλαγών πορείας και επισκέψεων του υπουργού στα σχολεία των θεσσαλικών νομών, αναχώρησαν μεν για την Ελασσόνα, αλλά με το σκεπτικό να αλλάξουν επίσης κι αυτοί πορεία αν αντιληφθούν την παρουσία του σε κάποιο άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής.

Εχοντας παράλληλα δημιουργήσει ένα «δίκτυο» τηλεφωνικής επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς που βρισκόταν σε διάφορες πόλεις, με σκοπό τον εντοπισμό του υπουργού, η αποστολή των Λαρισαίων βρισκόταν σε ετοιμότητα να μετακινηθεί…

Παράλληλα λεωφορείο με Θεσσαλονικείς εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, είχε μεταβεί στο σχολείο του Λιβαδίου Ελασσόνας, περιμένοντας και εκεί την άφιξη του κ. Λοβέρδου, που δεν έγινε ποτέ και έτσι αποφάσισαν το μεσημέρι να μεταβούν στην Καλλιθέα να βρουν τους συναδέλφους τους από τη Λάρισα.

Τελευταία πληροφορία που δέχθηκαν κατά την αναμονή τους στην Καλλιθέα ήταν ότι ο υπουργός παιδείας θα δώσει συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο «Ξενία» στο Βόλο, με αποτέλεσμα να μπουν ξανά στα λεωφορεία και να αναχωρήσουν για Μαγνησία, με την ελπίδα ότι εκεί θα τον βρουν.

Δυστυχώς «φιάσκο» η συνέντευξη, αφού ο υπουργός «έστησε» και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και οι οποίοι μετά από ώρα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από το γραφείο του υπουργού ότι «..του έτυχε κάτι έκτακτο και έπρεπε να φύγει»! ζητώντας τους βέβαια συγνώμη για την αναστάτωση.

Λαρισαίοι, Βολιώτες και Θεσσαλονικείς εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, που συναντήθηκαν στο Βόλο, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας εξέδωσε το εξής ψήφισμα: «Φιάσκο το επικοινωνιακό παιχνίδι. Η καλοστημένη επιχείρηση δημιουργίας προφίλ ενός «αγωνιούντα» εραστή της εκπαίδευσης, κονιορτοποιήθηκε χθες στη Λάρισα. Ένας υπουργός που υποδύεται ταυτόχρονα τον σχολικό σύμβουλο, το ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, τον γυμναστή, τον δάσκαλο, το φίλο του μάχιμου εκπαιδευτικού, έδειξε χθες την πραγματική του εικόνα. Ο «υπέρμαχος» του δημοκρατικού διαλόγου, λιποτάκτησε χθες και δε υλοποίησε το πρόγραμμά του. Η επικοινωνιακή του τακτική που αντιγράφει πρακτικές τυχερών παιγνίων, δεν αρμόζει στον χώρο της εκπαίδευσης.

Δεν έχει το πολιτικό σθένος ο εντολοδόχος της Τρόικας  να αντικρίσει δημόσια τους εκπαιδευτικούς. Ειδικά τους απολυμένους. Δεν τόλμησε καν να εμφανιστεί στα σχολεία της επαρχίας Ελασσόνας. Εκατοντάδες εκπαιδευτικού, γονείς και μαθητές τον περίμεναν στο Γυμνάσιο Καλλιθέας για να του πουν κατάματα πως δεν θα επιτρέψουν την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί του. Μας αφήνουν αδιάφορους οι αδόκιμες επικοινωνιακές τακτικές του. Η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής είναι για μας το ζητούμενο. Έκαστος εφ’  ω ετάχθη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass