Στο ακριτικό φυλάκιο Προμαχώνα νέοι από την ενορία Πέτρου-Παύλου

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 14:00

Για μία ακόμα φορά, νέοι της ενορίας Πέτρου και Παύλου της Λάρισας, αντιπροσωπευτικά μέλη των κατηχητικών σχολείων της εν λόγω ενορίας, μαζί με τους γονείς των, όσοι μπόρεσαν να παρευρεθούν, βρεθήκανε στα στρατευμένα παιδιά της πατρίδος μας.

Η περίοδος, χαρούμενη και εορταστική, ήταν ό,τι έπρεπε να συνδυάσουνε αυτήν την καθιερωμένη εξόρμηση και να ευχηθούνε από κοντά στους φρουρούς στο ακριτικό φυλάκιο του Προμαχώνα Σερρών.
Έτσι, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, κάναμε αυτό το ξεκίνημα με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, παίρνοντας τον δρόμο για τον Προμαχώνα. Εκεί είχαν την ξεχωριστή χαρά και τιμή να τους υποδεχθεί ο διοικητής του τάγματος της περιοχής, έφθασαν στο φυλάκιο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μια περιοχή γεμάτη ιστορία, ευχήθηκαν τα δέοντα στους φαντάρους, οι πατέρες της ενορίας, ευλόγησαν την αγιοβασιλόπιτα, τραγούδησαν τα κάλαντα, και μοίρασαν σπιτικά εδέσματα, προσφορά αγάπης των κυριών της «Αγ. Ταβιθά» της ενορίας.
Ο δρόμος της επιστροφής τούς πήγε στην Ονειρούπολη της Δράμας και στη συνέχεια μια ολιγόλεπτη στάση στο Επισκοπείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον σεβ. μητροπολίτη της Δράμας κ. Δωρόθεο. Τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη και καλοσύνη και τους μίλησε με θερμά λόγια για την όμορφη πρωτοβουλία της ενορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass