Μαθητές στη Βερδικούσια περιμένουν τους καθηγητές τους

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2014 21:23 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:22

 

Οι μαθητές είναι στις τάξεις τους στο Γυμνάσιο Βερδικούσιας, αλλά όχι και οι καθηγητές. Οκτώβριος μήνας, και ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματά τους και να διδάσκονται στις τάξεις τους, παρόλα αυτά αρκετές ώρες την ημέρα βρίσκονται στο προαύλιο, αφού λόγω έλλειψης καθηγητών δεν υπάρχει λόγος να καθίσουν στα θρανία.

Οι γονείς τους που βλέπουν να κυλούν οι μέρες χωρίς να μορφώνονται τα παιδιά τους όπως θα έπρεπε στο σχολείο, έχουν αγανακτήσει και τονίζουν σε επιστολή τους: «Οι Γονείς και οι Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Βερδικούσας, εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας  για τις πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που υπάρχουν στο σχολείο, παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά μας δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα  Βιολογία, Χημεία, Γεωγραφία και  Μουσική.

Αν και έχουμε επικοινωνήσει αρκετές φορές με τους αρμόδιους φορείς  για να επισημάνουμε το θέμα, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Η Πολιτεία θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία σε μαθητές ορεινών/ απομακρυσμένων περιοχών και να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες μάθησης για όλους τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις από την Τράπεζα Θεμάτων».

Ερωτηθείς, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Αθαν. Μαργαριτόπουλος, για το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών, στη Βερδικούσια, υποστήριξε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έχει αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας τα κενά καθηγητών που υπάρχουν,  τονίζοντας ότι είναι θέμα του Υπουργείου να εγκρίνει και να προκηρύξει την κάλυψή τους με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass