ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ –ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Φροντιστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

Της Λένας Κισσάβου

Μαθητές της Γ' τάξης Λυκείου, που διαμένουν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, ένας στη Θεσσαλονίκη, ένας στα Γιάννενα και ένας στα Χανιά, είναι συμμαθητές στο ίδιο φροντιστήριο, αλλά δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά έχουν τον ίδιο καθηγητή και παρακολουθούν τα φροντιστηριακά τους μαθήματα, τις ίδιες μέρες και την ίδια ώρα κάθε φορά, μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους. Είναι συμμαθητές στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο που δημιούργησαν τρεις εμπνευσμένοι νέοι, ένας εκ των οποίων Λαρισαίος, ο Θωμάς Κοντσιώτης, το οποίο προσφέρει δωρεάν διδακτική στήριξη στα μαθηματικά και μόνο, σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήριο.

Οι δημιουργοί είναι ο Γιάννης Χαρδαλούπας, ο Νίκος Μπούντας και ο Θωμάς Κοντσιώτης, και η ιδέα τους έχει οικονομικό αντίκρισμα. Όχι για τη δική τους τσέπη, αλλά για τα οικονομικά των οικογενειών που γλίτωσαν τα έξοδα φροντιστηρίου μαθηματικών.

Ονόμασαν το εγχείρημά τους και την ομάδα τους «MathAidGreece» και χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη στα μαθηματικά.

Είναι το πρώτο ειδικό ηλεκτρονικό φροντιστήριο, στη χώρα και λειτούργησε πέρυσι για πρώτη χρονιά, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από μια γενιά που πλέον οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Οι ίδιοι για τη λειτουργία του, αναφέρουν: «Είναι γεγονός ότι η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις έχει συνδεθεί άμεσα με τη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Οι εποχές όμως δυσκολεύουν και τα εισοδήματα μειώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορούν να διαθέσουν χρήματα για εξωσχολικά μαθήματα.

Έχοντας, λοιπόν πλήρη επίγνωση της κατάστασης που διαμορφώνεται κι επειδή θεωρούμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι προσιτή σε όλους, τρεις φίλοι με ιδιαίτερη σχέση με τα μαθηματικά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα site, το www.mathaidgreece.com, μέσω του οποίου θα μπορούμε να επιλύουμε ασκήσεις και απορίες στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ' Λυκείου».

Δημιουργούνται ολιγομελή τμήματα μαθητών, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και τακτικά μαθήματα, (τρεις φορές την εβδομάδα από ένα δίωρο) μέσω τηλεσυνδιασκέψεων (π.χ. SKYPE κλπ.). Στις διαδικτυακές τάξεις συμμετέχουν ταυτόχρονα μαθητές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Στόχος των δημιουργών είναι να βελτιώσουν την πλατφόρμα και τη μεθοδολογία με την οποία βοηθούν τα παιδιά της Γ' Λυκείου, να κατανοήσουν τα μαθηματικά και να σταθούν ανταγωνιστικά στις εξετάσεις ενώ υποστηρίζουν: «Τους έχουμε πει ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους καθηγητές. Δεν λέμε ένα παραμύθι και τέλος. Καλούνται να έχουν διαβάσει μόνοι τους και να έχουν απορίες. Αν δεν έχουν, τους προμηθεύουμε εμείς με απορίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass