ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Υποτροφίες σε Έλληνες πτυχιούχους από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας

*Ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας Χρ. Κέλλας πλαισίωσε τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Γερμανικής Βουλής

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας θα έχουν από το 2015, για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνες πτυχιούχοι, οι οποίοι επωφελούμενοι του προγράμματος «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)» της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής θα εργαστούν σε γραφεία Γερμανών βουλευτών.

Στο πλαίσιο του IPS, συνολικά 120 υπότροφοι από 41 χώρες θα μπορέσουν να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας μέσω της χρηματοδοτούμενης από το Γερμανικό Κοινοβούλιο υποτροφίας, διαρκείας από 2 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2015. Από την Ελλάδα και την Τουρκία θα μετάσχουν 8 υπότροφοι και ήδη από την Ελλάδα έχουν προεπιλεγεί 14 πτυχιούχοι που θα λάβουν μέρος στην τελική διαδικασία επιλογής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση για τις πολιτικές δραστηριότητες και τη δημοκρατική διαδικασία λήψεως αποφάσεων. Οι υπότροφοι θα εργασθούν στο γραφείο ενός Γερμανού βουλευτή και θα είναι σε θέση να συμμετέχουν ταυτοχρόνως στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων του Βερολίνου, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universitat Berlin), Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου (Humboldt-Universitat zu Berlin) και Τεχνικό

Πανεπιστήμιο Βερολίνου (Technischen Universitat Berlin).

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου και διεξάγεται με τη συνεργασία των τριών Πανεπιστημίων του Βερολίνου. Το σύνολο των εξόδων που αφορούν στη μετακίνηση, στη διαμονή και ασφάλιση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης της μηνιαίας υποτροφίας, θα καλυφθούν από το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέφτηκε χθες την Βουλή των Ελλήνων αντιπροσωπεία της Βουλής της Γερμανίας με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Bernhard Schulte – Druggelte και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τον Λαρισαίο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας κ. Χρήστο Κέλλα και τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ευχαρίστησε τον κ. Druggelte για αυτή την πρωτοβουλία του Γερμανικού Κοινοβουλίου αλλά και για την «προσφορά σας στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα», όπως είπε.

Ο κ. Bernhard Schulte – Drüggelte αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)» της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από την Ελλάδα και χαιρόμαστε που υπάρχουν τόσο καλά καταρτισμένοι νέοι άνθρωποι. Η επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολή καθώς ο κατάλογος των υποψηφίων ήταν υψηλού επιπέδου».

Ακολούθως ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα υποτροφιών τονίζοντας πως «οι υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τη λειτουργία του Γερμανικού κοινοβουλίου και του Γερμανικού κράτους εν γένει, το οποίο κατά γενική, πανευρωπαϊκή ομολογία είναι το πιο οργανωμένο κι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό. Οι υπότροφοι όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα πιστεύω πως θα είναι πρεσβευτές της ελληνο-γερμανικής φιλίας και συνεργασίας».

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η IPS απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης και με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, οι οποίοι μετά το πέρας του προγράμματος θα έχουν τη βούληση επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να συμβάλουν ενεργά και με αίσθημα ευθύνης στην διαμόρφωση του δημοκρατικού της μέλλοντος.

Προϋποθέσεις είναι: ιθαγένεια μιας εκ των συμμετεχουσών χωρών, πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, γνώση της πολιτικής, κοινωνίας και ιστορίας της Γερμανίας, ηλικία κάτω των 30 ετών στην αρχή της υποτροφίας.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή επιλογής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Αιτήσεις συμμετοχής στο IPS θα δίδονται το Δεκέμβριο εκάστου έτους από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/ips.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass