Κενά σε καθηγητές Γερμανικών

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 14:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

Κενά καθηγητών εκμάθησης Γερμανικής γλώσσας, στα δημοτικά σχολεία, καταγγέλλει ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Δημ. Δραγανιδάκης, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής: «Ως Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας καταγγέλλω το Υπουργείο Παιδείας για το διδακτικό αντικείμενο της Β΄ ξένης γλώσσας (Γερμανικά), για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος, γιατί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας χρειαζόμαστε συνολικά άλλες 110 ώρες. Έχουμε δύο μήνες που ξεκίνησαν τα μαθήματα και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά ως όφειλε με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης.

Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά αντί για Γαλλικά σαν Β΄ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας. καθώς και των διευθυντών των σχολικών μονάδων, λόγο έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Και όλα αυτά εν μέσω εγκυκλίων περί αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων για τη φετινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να αναρτήσουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας τον προγραμματισμό τους με σκοπό δήθεν «την αντιμετώπιση προβλημάτων και αδυναμιών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου». Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «Κάθε σχολική μονάδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να θέτει εκπαιδευτικούς στόχους, να προγραμματίζει τις δραστηριότητες του σχολικού έτους και να καταρτίζει ειδικά προγράμματα δράσης, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων».

Την ίδια στιγμή καθημερινά, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε «Μπαλαντέρ», προκειμένου να καλύψουν τα κενά που διαμορφώνονται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων, εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας και να εργάζονται πέραν του διδακτικού τους ωραρίου!

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα όλες τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας».

      

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass