ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2023 11:30

Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά, καλλιτεχνικά και τεχνολογικά αντικείμενα που αφορούν τις παραστατικές τέχνες (Επιτέλεση, Χορός, Θέατρο), όπως και τις ψηφιακές τέχνες, με έμφαση στη μεταξύ τους σύνδεση, καθώς και στη σύνδεση με ποικίλες κοινωνικές εφαρμογές, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η Performance βρίσκεται στο επίκεντρο των καλλιτεχνικών, θεωρητικών, τεχνολογικών και μεθοδολογικών μαθημάτων που προσφέρονται στο Τμήμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι απόφοιτοι/-ες δύνανται να απασχοληθούν στα εξής εργασιακά αντικείμενα:
* Σε καλλιτεχνικούς οργανισμούς: Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Ερμηνεία, Σκηνογραφικό σχεδιασμό επιτελεστικών εφαρμογών (Performance χορού και θεάτρου, διαδραστικές παραστάσεις ή εγκαταστάσεις στον σκηνικό και τον δημόσιο χώρο, εφαρμογές οπτικών τεχνών, εφαρμογές πολυμεσικού υλικού και διαδικτυακών εφαρμογών στις παραστατικές τέχνες).
* Σε κοινωνικούς φορείς: Υλοποίηση καλλιτεχνικών κοινωνικών παρεμβάσεων μέσω επιτελεστικών εφαρμογών (ενδεικτικά: κοινωνικό θέατρο, ακτιβισμός, χορός και κοινωνία, διαδραστικό και διαδικτυακό θέατρο, performance και δημόσιος χώρος, κ.ά.)
* Σε ιδιωτικούς φορείς ψηφιακών εφαρμογών και καλλιτεχνικούς οργανισμούς: Παραγωγή ψηφιακού υλικού (Ψηφιακή εμψύχωση, Animation, Videogame) - υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για τις παραστατικές τέχνες μέσω της χρήσης της απαραίτητης τεχνολογίας (λογισμικά συστήματα και μηχανήματα).
* Σχεδιασμός και υλοποίηση εμπειρίας εικονικών περιβαλλόντων.
* Ψηφιακές εφαρμογές στο φωτισμό, τη σκηνογραφία και τον ήχο (σχεδιασμός και υλοποίηση).
* Σχεδιασμός ψηφιακών εκθέσεων, εφαρμογές Δημιουργικής Γραφής σε ψηφιακά και επιτελεστικά καλλιτεχνικά έργα, Δραματουργία της Επιτέλεσης, ψηφιακές εκδόσεις.
* Σε εκπαιδευτικούς φορείς: Σχεδίαση, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων καλλιτεχνικών ψηφιακών εφαρμογών στην εκπαίδευση, σε κοινωνικούς/πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Χρησιμες Πληροφοριες
- Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 70, Τεύχος Α’, 7-5-2019, Κεφάλαιο ΣΤ’, Άρθρο 36, ιδρύεται Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα το Ναύπλιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Καλών Τεχνών.
- Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας χορηγείται κατόπιν παρακολούθησης των Ειδικών Προγραμμάτων Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, όπως αυτά θα καθορίζονται με σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Στους αποφοίτους του τμήματος παρέχεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Πληροφορικής και Υπολογιστών βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου και όπως θα εξειδικευθούν με συγκεκριμένη απόφαση Συνέλευσης του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών.
- Η πτυχιακή εργασία και η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτικές.
- Στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν επιλέξει τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.
- Μετεγγραφές: Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών δε δέχεται φοιτητές από άλλα Τμήματα. Επίσης, δε στέλνει φοιτητές σε άλλα Τμήματα. Είναι, δηλαδή, μη αντίστοιχο τμήμα.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική τράπεζα επαγγελματικού προσανατολισμού e-ΠάμεΠανεπιστήμιο».
Σπύρος Μιχαλούλης,
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-677.87.77
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass