Δωρεάν φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών

Αιτήσεις από Δευτέρα 28 Αυγούστου ως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου *Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2023 13:15

Αιτήσεις για εισαγωγή χωρίς εξετάσεις και δωρεάν σπουδές στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού, κατά την εκπαιδευτική σειρά 2023-2025, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, το χρονικό διάστημα από τις 28.08.2023 μέχρι και 10.09.2023 στον ειδικό σύνδεσμο, στην ιστοσελίδα www.mintour. edu.gr.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την οποία ορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, για εισαγωγή κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά 2023-2025, στις Σχολές Ξεναγών, παράλληλα, γίνονται ενέργειες προγραμματισμού προσλήψεων σε Σχολές Ξεναγών Ρεθύμνου και Κέρκυρας, με σκοπό τη μόνιμη στελέχωση τους και ενδυνάμωσή τους για το 2024. Όπως ανακοινώθηκε «Το Υπουργείο Τουρισμού προσφέρει τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του ξεναγού, σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν διετή φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών, ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις.
Οι Σχολές Ξεναγών, είναι διετούς διάρκειας, μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού με 945 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων και 35 ημέρες εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές με μία αίτησή τους, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους. Απαραίτητα προσόντα εισαγωγής είναι η άριστη γνώση δύο (2) ξένων γλωσσών και η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου, ενώ, υπάρχει ποσόστωση για πτυχιούχους ΑΕΙ.
Μετά την αποφοίτησή τους, αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία και εν γένει, το δικαίωμα της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι το 2021 εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών και αναβαθμίστηκε η ποιότητα των σπουδών τους, με εμπλουτισμό σε νέα σύγχρονα αντικείμενα των ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ, προβλέπεται και η δωρεάν είσοδος των σπουδαστών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass