Πρώτο κουδούνι αύριο για τα σχολεία της Θεσσαλίας

Στον Δήμο Λαρισαίων συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία Εργ. Κατοικιών Γιάννουλης, Δασοχωρίου και Φαλάνης - Εφτασαν χθες στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης τα νέα θρανία, καρέκλες και πίνακες

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2023 13:24

Το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία στη Θεσσαλία θα χτυπήσει αύριο Δευτέρα μετά από δύο εβδομάδες αναστολής λειτουργίας τους. Σε κάποια σχολεία που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες θα αργήσει λίγο ακόμη να χτυπήσει το κουδούνι και οι μαθητές τους θα ξεκινήσουν τη χρονιά σε άλλα κοντινά σχολικά συγκροτήματα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία Δασοχωρίου, Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όπως επίσης και το Δημοτικό, αλλά και το Γυμνάσιο Λύκειο Φαλάνης. Ωστόσο οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού τους προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.
Στο Γυμνάσιο- Λύκειο Φαλάνης χθες το πρωί αφού προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και η απολύμανση του πάνω ορόφου και κάποιων αιθουσών στο ισόγειο έφτασε το φορτηγό με τον νέο εξοπλισμό,  θρανία, καρέκλες και πίνακες.
Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των περισσότερων σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και πως σε όσα σχολεία πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω του ψηφιακού σχολείου το ΥΠΑΙΘΑ θα παραχωρήσει tablets για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Αναλυτικότερα σημειώνει τα εξής: «Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά τις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας με τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.
Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον.
Βασικός γνώμονας αυτήν την περίοδο των δύο εβδομάδων υπήρξε η ασφάλεια των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών και η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων καθημερινά.
Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χαρτογραφώντας την υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών, οδικής προσβασιμότητας, δρομολογώντας, επίσης, τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.
Ως τώρα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των περισσότερων σχολικών μονάδων και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρέχοντάς τους ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά τους, ψυχολογική υποστήριξη, μάσκες προστασίας, όπου χρειάζεται, αντισηπτικά και εμφιαλωμένο νερό.
Σε όσα σχολεία πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω του ψηφιακού σχολείου το ΥΠΑΙΘΑ θα παραχωρήσει tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Οι μαθητές/-τριες των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, επομένως, οργάνωσης και μεθόδευσης και με βασικά εφόδια το θετικό κλίμα, την αισιόδοξη διάθεση και το πνεύμα αλληλεγγύης, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την εκπαίδευση των μαθητών/-τριών μας και να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλους!».
Λάρισα: Ποια σχολεία μεταστεγάζονται
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων με μεταστέγαση θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:
Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια).
Μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass