ΣΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδηλώσεις για υγιεινή διατροφή

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2014 21:48 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:47

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της Παχυσαρκίας πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα υγιεινής διατροφής. Στο πλαίσιο της δράσης «Τρώμε όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές υγιεινό δεκατιανό», απόλαυσαν ένα υψηλής διατροφικής αξίας μικρογεύμα, που είχαν ήδη ετοιμάσει από το σπίτι,  στην αυλή του σχολείου. Στόχος αυτής της συμβολικής προσπάθειας είναι να αποτελέσει η λήψη του δεκατιανού μία καθημερινή υγιεινή διατροφική συνήθεια για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου εκφράστηκαν καλλιτεχνικά δημιουργώντας αφίσες, κολάζ, ζωγραφιές με μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής κοσμώντας ταυτόχρονα το χώρο του σχολείου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τη σπουδαιότητα και τις βασικές αρχές του μεσογειακού διατροφικού πρότυπου, από την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας και οικολογίας του σχολείου, κ. Παπαδοπούλου Νάντια.

Παράλληλα και στο πλαίσιο του «κοινωνικού σχολείου», το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας «άνοιξε τις πόρτες» σε διασχολική συνεργασία με το 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και μύησε τους μαθητές του στις παραπάνω δράσεις. Είχε προηγηθεί από την καθηγήτρια ενημερωτική εκδήλωση για τη διατροφική αγωγή, την αξία της Μεσογειακής Διατροφής, τη θρεπτική αξία των τροφίμων, την τήρηση των γευμάτων, τη σημασία του πρωινού, το σχολικό κυλικείο στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το 5ο Γυμνάσιο, όπου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του.

Προς ενίσχυση και ευόδωση της προσπάθειας στάλθηκε στους γονείς ενημερωτική επιστολή με ενδεικτικές διατροφικές προτάσεις προκειμένου να γίνουν κοινωνοί και πολλαπλασιαστές της αξίας που δίνει το σχολείο στην υγιεινή διατροφή, ενώ παράλληλα αναρτήθηκαν αφίσες στο χώρο του που επισήμαναν τη σπουδαιότητα της ημέρας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass