Σχολεία της Θεσσαλίας πρέσβεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

*Συνάντηση στη Λάρισα *Με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 13:22

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, το πρόγραμμα επιμορφωτικού σεμιναρίου στους καθηγητές των σχολείων της Θεσσαλίας, που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν τη φετινή χρονιά στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS).

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Θεσσαλίας και έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο Λάρισας.
Ο επικεφαλής του EUROPE DIRECT Θεσσαλίας κος Χατζηκαμαγιάννης Βασίλης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέρθηκε στο βασικό σκοπό του προγράμματος, που είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές να εμπλουτίσουν τη γνώση τους γύρω από τη λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αξίες της ΕΕ. Επίσης ανέφερε ότι το EUROPE DIRECT Θεσσαλίας θα υποστηρίξει όπως κάνει κάθε χρόνο τους καθηγητές υπεύθυνους του προγράμματος στις δράσεις τους για τον σκοπό αυτό δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση δράσεων για τις Ευρωεκλογές 2024.
Στην ενημέρωση μίλησε και παρευρέθηκε καθόλη τη διάρκειά της διαδικτυακά, η δρ Φωτεινή Ασδεράκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος έδρας Jean Monnet, με την ιδιότητα της ακαδημαϊκού συμβούλου για το Πρόγραμμα. Ακολούθησε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα από τον Δημήτρη Κρήτα και τη Δήμητρα Θεοφίλου, που ανήκουν στην ομάδα έργου του ERDIC, οι οποίοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στον σκοπό, στο διαθέσιμο υλικό και στον τρόπο αξιολόγησης του προγράμματος, στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη δημοκρατική διακυβέρνηση της ΕΕ, καθώς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές.
Από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μίλησαν διαδικτυακά ο κ. Καμάρης Φίλιππος, υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και τις δράσεις πολιτών, ο κ. Σαμουηλίδης Σταύρος υπεύθυνος ψηφιακών μέσων και η κα Ευσταθίου Άννα, υπεύθυνη Τύπου. Η ενημέρωση έκλεισε με εποικοδομητική συζήτηση πάνω στις προτάσεις των καθηγητών για πιθανές δράσεις και τον τρόπο υλοποίησής τους στα σχολεία με την καθοδήγηση των συνεργατών του Εργαστηρίου ERDIC. Οι συνεργάτες του EUROPE DIRECT Θεσσαλίας είχαν ενεργό συμμετοχή και αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές και την εμπειρία τους από συνεργασίες προηγούμενων ετών στη Θεσσαλία για το πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass