Συνέδριο εκπαιδευτικών για τις αναπτυξιακές διαταραχές

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 19:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

«Η Ειδική Αγωγή στην κοινωνία του 21ου αιώνα αντιπροσωπεύει ένα σύνθετο, κοινωνικό, φιλοσοφικό, εννοιολογικό και διδακτικό σύστημα προσεγγίσεων, το οποίο στοχεύει στην ολόπλευρη στήριξη όλων των παιδιών και εφήβων με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες που φοιτούν στο σχολείο» τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες του 1ου συνεδρίου εκπαιδευτικών πρακτικών.

Το συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας έχει θέμα «“Πρωταγωνιστες” στις αναπτυξιακές διαταραχές - αρχές και μεθοδολογία μιας διεπιστημονικής προσέγγισης» και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής σύμπραξης LEONARDO τύπου Μεταφορά Καινοτομίας και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος HIPE4ASD .

Πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει σκοπό τη συνεργατική παραγωγή επιμορφωτικού υλικού, προοριζόμενου για ποικίλες ομάδες επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να αντεπεξέρχονται στη διαχείριση και αντιμετώπιση ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

Οι εργασίες του συνεδρίου, που διεξάγεται στο ∆ημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ Λάρισας, άνοιξαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγ. Παπαχαραλάμπους και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γ. Σούλτης.

Με την κ. Ζιάκα να σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της πως «όραμα και ταυτόχρονα κίνητρο για τη συμμετοχή μας είναι, δρώντας στα πλατιά πλέον όρια αρμοδιοτήτων που μας παρέχει το θεσμικό – νομικό και διοικητικό – πλαίσιο, είναι η θέσπιση και η λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου, ελεύθερου και δημοκρατικού, ανθρώπινου και φιλικού με κουλτούρα πολυπολιτισμική χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ενός σχολείου που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία, στις ιδέες και τις εξελίξεις της επιστήμης και της πολυεπίπεδης γνώσης και με σημείο αναφοράς την υποστήριξη αλλά και τον σεβασμό της διαφορετικότητας των μαθητών.

Πρωταγωνιστής του ο μαθητής, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των ραγδαία σημειούμενων αλλαγών στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα. Μεταξύ των μαθητών, ο μαθητής που χρειάζεται την υποστήριξη ειδικών δομών εκπαίδευσης, προγραμμάτων, μεθόδων και εκπαιδευτικών». 

Στο θέμα αναφέρθηκαν με εισηγήσεις τους, πανεπιστημιακοί, υπεύθυνοι προγραμμάτων, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπρόσωποι φορέων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στον ίδιο χώρο, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας Κ. Παπαχρήστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass