Δοκιμάστηκαν μαθηματικά μυαλά

Χθες στον διαγωνισμό «Θαλής» στη Λάρισα - Συμμετείχαν 434 μαθητές από όλο τον Νομό - Επόμενο στάδιο ο «Ευκλείδης»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2023 16:54

Ο άστατος καιρός δεν επηρέασε στο ελάχιστο την προσέλευση των μαθητών που συμμετείχαν χθες στον διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Λάρισας.


Δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλο τον Νομό Λάρισας-συνολικά 434- προσήλθαν νωρίς το πρωί στο εξεταστικό κέντρο του 15ου Γυμνασίου και 14ου Λυκείου (Χασιώτη, Νέα Πολιτεία).
Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό, με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών.
Η διοίκηση του παραρτήματος της ΕΜΕ Λάρισας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Ζέρβα, και τους οικοδεσπότες διευθυντές των σχολικών μονάδων κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά, αλλά και όλους τους μαθηματικούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για την προετοιμασία των μαθητών. Η διαγωνιστική διαδικασία διήρκεσε 3 ώρες και όσοι μαθητές προκριθούν, θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» που και αυτός επιστρέφει στην αλυσίδα των σταδίων επιλογής έως το φινάλε, τον Μάρτιο, με την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» και τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, τους διεθνείς διαγωνισμούς του 2024 (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κ.τ.λ.).
Ν. Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass