ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κλειστά τα σχολεία αύριο για τις εκλογές των εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 04 Νοε 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:55

 

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών των εκπαιδευτικών, για την ανάδειξη εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ.

Οι εκλογές στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Λύκειο, τις ώρες από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των εκπαιδευτικών, ανακοίνωσαν τις θέσεις τους και τους υποψηφίους τους:

 

«ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»:

Συνδικαλισμός με άλλη νοοτροπία

Στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ, οι υποψήφιοι της «Εκκίνησης Εκπαιδευτικών», Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, είναι οι εξής:

 Υποψήφιοι ΠΥΣΠΕ ν. Λάρισας: Γερόπουλος Περικλής, Ζάγκας Βασίλειος, Κατσιγιάννης Κων/νος, Κουκουθάκης Σωτήριος, Παπαδημητρίου Φώτιος, Σιώκας Θεόδωρος, Τζιόλης Δημήτριος και Φακή Βασιλική.

Υποψήφιοι ΑΠΥΣΠΕ, από το νομό Λάρισας: Βούκατας Βάιος, Καλέμας Απόστολος και Παπαναγιώτου Βασιλική.

Υποψήφιοι ΚΥΣΠΕ από το ν. Λάρισας: (Ανεξάρτητη Ενωτική ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Μπαμπαλιούτας Δημήτρης και Κοσμάνος Νικόλαος.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ως Εκκίνηση θεωρούμε πως ο κλάδος μας μόνο ενωμένος και ισχυρός μπορεί να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να πετύχει.

Παλέψαμε για τη συγκρότηση Ανεξάρτητων Ψηφοδελτίων, κάτω από τη βάση κοινών αιτημάτων για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό. Επιδιώκουμε την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας. Παραμερίσαμε τις κομματικές παρατάξεις, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τους πολιτικούς τους φορείς και κατά συνέπεια είναι δέσμιες πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Σεβαστήκαμε την πολιτική ταυτότητα του κάθε συναδέλφου.

Διαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από την ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία των μελών μας σε αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις.

Στις εκλογές για το ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κατερχόμαστε σε συνεργασία με ανεξάρτητα σχήματα από τους τέσσερις νομούς ως: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Στις εκλογές για το ΚΥΣΠΕ κατερχόμαστε σε συνεργασία με άλλα ανεξάρτητα σχήματα ως: «Ανεξάρτητη Ενωτική ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Π.Ε.- Σύμπραξη ανεξάρτητων-αυτόνομων-ενωτικών σχημάτων».

 

 

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.:

Ώρα για αιρετούς – αγωνιστές

 

Υποψήφιοι για ΠΥΣΠΕ: Αγιάννης Νίκος, Δαούλα Κατερίνα,

Κοσμοπούλου Φωτεινή, Σεφεριάδου Ελένη, Συννεφακοπούλου Κυριακή, Τσάνης Φάνης, Φωτίου Γιώργος, Χριστοδούλου Αστέριος.

Οι παραπάνω είναι υποψήφιοι επίσης και για το ΑΠΥΣΠΕ.

Υποψήφιοι για ΑΚΥΣΠΕ: Αγιάννης Νικόλαος, Κοσμοπούλου Φωτεινή, Φωτίου Γιώργος και Χριστοδούλου Αστέριος.

Ανακοινώνουν δε για τις εκλογές: «Ήρθε η ώρα για αιρετούς αγωνιστές του εκπαιδευτικού κινήματος που θα προωθούν τις διεκδικήσεις του κλάδου! Δίνουμε βροντερό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της βαρβαρότητας.

Καμία ψήφος στις παρατάξεις των μνημονίων και της εξαθλίωσης.

Τα Yπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ) αποτελούν όργανα της Διοίκησης, που με την επίφαση μιας δήθεν δημοκρατικής λειτουργίας με τη μειοψηφική συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, επιδιώκουν την εξασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής σε επίπεδο στελέχωσης, υπηρεσιακών μεταβολών, μεταβολών στη λειτουργία των σχολικών μονάδων κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή των αιρετών δεν μπορεί να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, αντίκρισμα στη λήψη των αποφάσεων.

Ωστόσο χρησίμευσαν στη δημιουργία ενός καθεστώτος πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας που εξυπηρέτησε τους στόχους της Διοίκησης, διά μέσου των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις κυβερνητικές παρατάξεις να συμπληρώσουν τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο αυτό δεσμευόμαστε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτοαξιολόγηση, δεν αξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε».

 

«ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

(Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών, Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις και Ανένταχτοι καθηγητές):

Υπέρ του δημόσιου σχολείου

«Στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση η απάντηση πρέπει να είναι ενωτική, δυνατή και ισχυρή. Προασπίζουμε χωρίς παλινωδίες, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σωστή λειτουργία του δημόσιου σχολείου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του «Μετώπου Ανατροπής», ο ενιαίος συνδυασμός των τριών παρατάξεων: «Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών», «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» και «Ανένταχτοι καθηγητές».

Τονίζουν δε: «Το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλα τα επίπεδα, ως ο βασικός πόλος συσπείρωσης των εργαζόμενων, θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αγώνων παρεμβαίνοντας «από τα κάτω» στις πολιτικές διεργασίες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεσμευόμαστε στα 12 σημεία της κοινής μας Διακήρυξης, καθώς και στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών συλλογικών μας οργάνων».

Οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΔΕ: Αποστολίνα Σοφία, Αποστόλου Αντώνιος Βελησσαρίου Χρυσούλα, Γάνος-Ράπτης Δημήτριος, Γεωργίου Γεώργιος, Γεωργίου Σταματία, Γκουντούλας Κωνσταντίνος, Γκουντρουμπής Σάκης, Δημόκας Αναστάσιος, Διβράμης Ανδρέας, Ευαγγέλου Κωνσταντίνος Καζαντζής Κωνσταντίνος, Καλαϊτζίδου Σοφία, Καρυώτης Θεόδωρος Κοντελές Δημήτριος, Κοσμούογλου Χριστίνα, Κουθαρούλη Ζωή Κουτσοκώστα Κατερίνα, Κριτσινιώτης Αθανάσιος, Μαγαλιού Ερμίνα, Μαλαμίδου Μαρία, Μανουλιας Αθανάσιος, Μήτσιου Αγγελική Μιχαλάκης Κωνσταντίνος, Μπαντής Νικόλαος, Νικολαΐδης Γεώργιος Παπαϊωάννου Άννα, Ρεμπάπης Παναγιώτης, Ρεπανας Δημήτριος, Σαμαρτζή Ντορίνα, Σαπουνάς Δημήτριος Σιάμος Παναγιώτης, Σούρλας Ναπολέων, Σπυροπούλου Ευαγγελία, Συρόγλου Μάγδα, Τζιότζιου Αννα, Τσιμπόλη Κική, Τσιόπας Χρήστος και Ψαρρού Ευαγγελία.

Υποψήφιοι με τις ΣΥΝ.Ε.Κ για το ΑΠΥΣΔΕ που υπηρετούν στο νομό Λάρισας :Γανός-Ράπτης Δημήτριος, Γκουντούλας, Κωνσταντίνος, Γκουντρουμπής Σάκης, Ευαγγέλου Κωνσταντίνος, Καρυώτης Θεόδωρος, Λαχανάς Χρήστος, Μαγαλιού Ερμίνα, Νικολαϊδης Γιώργος, Παλούκας Βαγγέλης, Παπαϊωάννου Άννα, Ρεμπάπης Παναγιώτης, Σούρλας Ναπολέων, Συρόγλου Μάγδα, Τσιόπας Χρήστος.

Για το ΚΥΣΔΕ υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝ.Ε.Κ.: Γανός-Ράπτης Δημήτριος, Γκουντρουμπής Σάκης, Παλούκας Βαγγέλης και Ρεμπάπης Παναγιώτης.

 

 

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ EΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ»

«Ψήφος διαμαρτυρίας ή διεξόδου;»

 

«H αντιπολίτευση επιπόλαια υπόσχεται τα πάντα στους πάντες! Θα μείνουμε στην ψήφο διαμαρτυρίας ή θα ψηφίσουμε υπεύθυνες προτάσεις με προοπτική διεξόδου;», υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, μέλη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών ν. Λάρισας.

Παρουσίασαν τους υποψηφίους της παράταξης και καταθέτοντας τις θέσεις και προτάσεις τους, τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής: «Έλεγχος στη διοίκηση. Καμία απόλυση - Καμία δυσμενή μετακίνηση- Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους. Όχι σε αλλαγές στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών που εντάσσονται στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των εργαζομένων. Αξιόπιστος προσδιορισμός κενών και πλεονασμάτων.

Ύπαρξη και διατήρηση της οργανικής μας θέσης σε ένα σχολείο με συνυπολογισμό μαθημάτων Α΄ και Β΄ ανάθεσης ή 2ης ειδικότητας.

Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία τους.

Όχι στην ελεγχόμενη - μονόπλευρη και χειραγωγημένη αξιολόγηση. Ναι στην ποιοτική, πολύπλευρη και αντικειμενική. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Κατάργηση του Ν. 4024/11 και του Ενιαίου Βαθμολόγιου – φτωχολόγιου. 12χρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε.- τριετές Τεχνολογικό Λύκειο ισότιμου με το γενικό. Επαναφορά και επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων (Ν. 4172/13) που καταργήθηκαν. Ουσιαστική επιμόρφωση.

Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση, ειδικά του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού των 640 ευρώ. Αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών. Όχι στις οριζόντιες περικοπές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων. - Διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Επαναφορά στα Υ.Σ. των αρμοδιοτήτων για τους διορισμούς,τις αποσπάσεις, την πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών. Βελτίωση του συστήματος επιλογής των στελεχών, κυρίως ως προς τη μοριοδότηση των διάφορων κριτηρίων και την εσωτερική τους σχέση. Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Στελεχών Εκπαίδευσης.

Καθιέρωση συστήματος αποσπάσεων στις υπηρεσίες και στους φορείς του Υπουργείου με μοριοδότηση», κ.α.

Oι υποψήφιοι για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας: Γιουρούκης Αργύριος, Γκούθας Δημήτριος, Κουτσιμανής Βασίλειος, Λίταινα Μίνα, Μιχαλόπουλος Σπυρίδων, Ντελής Χρήστος, Παλάτος Χρήστος

Παλαιομίχα Ρούλα, Παπαγιάννης Ευθύμιος, Πλίτσης Μιχαήλ, Τασιοπούλου Βίκυ, Τσιόπας Αναστάσιος και Ψωμιάδης Ευστάθιος.

Για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. από το Ν. Λάρισας: Γιουρούκης Αργύριος και Νταφούλης Θεόδωρος.

Για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. περιφέρειας Θεσσαλίας: Δελλής Τριαντάφυλλος

Μπόραντα Τζένη, Παύλου Νικόλαος, Σαμαρίνας Αθανάσιος και Σχίζας Χρήστος.

 

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»:

«Στόχος ένα ισχυρό κίνημα εκπαιδευτικών»

 

«Βασικό κριτήριο της ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να είναι ποιο κίνημα μπορεί σήμερα να σταματήσει τις βάρβαρες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις, την καρατόμηση των μεταθέσεων-αποσπάσεων, την αξιολόγηση…», υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας «Κ. Κούμας», μέλη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», ν. Λάρισας.

Αναλυτικότερα τόνισαν: «Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους ή κίνημα που παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;

Κίνημα που «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών στα σωματεία, στον αγώνα, σε συμμαχία με γονείς και μαθητές;

Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια «άλλη, καλή» αξιολόγηση, στα πλαίσια του κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης;

Κίνημα που υπηρετεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών κόντρα στην κυβέρνηση, το αυταρχικό αστικό κράτος, την Ε.Ε., τους επιχειρηματικούς ομίλους ή κίνημα που υπηρετεί τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει τσακισμένα μεροκάματα, απολύσεις, ανεργία, φτώχεια για το λαό, για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια;

Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν, οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας είναι οι: Γκιάτος Γιάννης, Γκόγκας Γιώργος Ζιάκου Αθανασία, Κατσάρα Κατερίνα, Κωστούλας Απόστολος, Μπίκας Χρήστος, Μυσίδου Λαμπρινή, Πατσίκας Αντρέας, Σερέτη Φανή, Σωτηρίου Βασίλης, Τσαούση Ελένη και Τσίος Δημήτρης.

Για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας: Αλεξούλης Γιάννης, Γερασάκης Δημήτρης, Ζιούλης Λεωνίδας, Μαρούδα Χαδίνα (Νίνα), Ντίνος Βασίλης, Παπακωνσταντίνου Χαράλαμπος, Σωκράτους Σωκράτης, Τριανταφύλλου Ευαγγελία και Χαλκιά Βάσω.

Υποψήφιοι για το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, από τον Ν. Λάρισας: Αλεξούλης Ιωάννης, Γερασάκης Δημήτρης, Ζιούλης Λεωνίδας, Μαρούδα Χαδίνα, Ντίνος Βασίλης, Παπακωνσταντίνου Χαράλαμπος, Σωκράτους Σωκράτης, Τριανταφύλλου Ευαγγελία και Χαλκιά Βασιλική

Υποψήφιοι για το ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας, από το νομό Λάρισας: Μπίκας Χρήστος, Γκιάτος Ιωάννης, Μυσίδου Λαμπρινή, Γκόγκας Γιώργος

Πατσίκας Αντρέας, Ζιάκου Αθανασία, Σερέτη Φανή, Σωτηρίου

Βασίλειος, Κατσάρα Αικατερίνη, Τσαούση Ελένη, Κωστούλας Απόστολος και Τσίος Δημήτριος.

 

 

 

ΔΑΚΕ:

«Συνδικαλισμός χωρίς συμβιβασμούς»

Από τη ΔΑΚΕ, οι υποψήφιοι για τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.- Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., είναι οι εξής:

Για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας: Γκαδρής Αθανάσιος, Γραβάνης Στέφανος

Κατσιαβριάς Πέτρος, Κοντσιώτης Κων/νος, Κουκούλης Γεώργιος, Κουλουράς Γεώργιος, Μαλάκος Σταμάτης, Μίζιος Αθανάσιος, Νάνης Δημήτριος Νταφούλης Γεώργιος, Παναγιώτου Νικόλαος, Παπαδήμας Χρήστος, Σδράκα Αγορίτσα, Σταθάκη Φωτεινή, Τζέκας Θωμάς, Τζηκούλης Δημήτριος και Τζιατζιάς Μιχαήλ.

Για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας (από τη Λάρισα):Δουκάκης Αντώνιος, Καρκαλής Νικόλαος και Κασσίδα Ασπασία

-Για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. (από τη Λάρισα): Κοντσιώτης Κων/νος.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Δ.Α.Κ.Ε. υπηρετούν χωρίς συμβιβασμούς τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. Πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, αφού οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Αγωνίζονται με αποφασιστικότητα και θάρρος μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια για αξιοκρατία, δικαιοσύνη και τους διακρίνει η κοινωνική ευαισθησία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass