ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

H ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στους δασκάλους, το «Μέτωπο Ανατροπής» στους καθηγητές

Δημοσίευση: 06 Νοε 2014 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:59

Της Λένας Κισσάβου

Με τη ΔΑΚΕ να κρατά τα ηνία της πρώτης δύναμης στις εκλογές εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ, αλλά με το «Μέτωπο Ανατροπής» να κάνει …την ανατροπή, κατακτώντας την πρωτιά στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ΠΥΣΔΕ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων τους, στα υπηρεσιακά τους συμβούλια.

Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ψήφισαν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, στα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ, με μεγάλη προσέλευσή τους στις κάλπες.

 Στη Λάρισα, η ψηφοφορία κύλησε ομαλά, τόσο στο εκλογικό κέντρο των καθηγητών στο 1ο Λύκειο Λάρισας, όσο και στο εκλογικό κέντρο των νηπιαγωγών και δασκάλων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκλογών, τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν, έξω από το 1ο Λύκειο, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να τους αποκλείσει από το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι», στις εκλογές ανάδειξης αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, υποστηρίζοντας ότι «αυτό στέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα σε μια εκλογική διαδικασία νε έχεις το δικαίωμα του εκλέγειν και όχι του εκλέγεσθαι».

Μέχρι αργά το βράδυ, συνεχιζόταν η καταμέτρηση ψήφων για ανάδειξη αιρετών σε ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η καταμέτρηση και να αναδειχθούν οι αιρετοί για ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ

Από έναν αιρετό στο ΠΥΣΠΕ, εκλέγει η ΔΑΚΕ και η «Εκκίνηση Εκπαιδευτικών», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης των εκλογών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (σε Λάρισα και Ελασσόνα).

Αναλυτικότερα πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, με 634 ψήφους, από την οποία εκλέγεται ο κ. Δημήτριος Δραγανιδάκης και δεύτερη δύναμη η «Εκκίνηση Εκπαιδευτικών», με 544 ψήφους, η οποία εκλέγει τον κ. Δημήτρη Τζιόλη.

Ακολουθούν σε ψήφους η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.» με 226 ψήφους, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ) με 181 ψήφους και η Δημοκρατική Συνεργασία με 149 ψήφους.

Ψήφισαν 1.818 εκπαιδευτικοί και βρέθηκαν 84 άκυρα ψηφοδέλτια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΥΣΠΕ

Από την καταμέτρηση έλαβανν:

-ΔΑΚΕ: 488 ψήφους,

-ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 360 ψήφους,

-Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση: 290 ψήφους

-ΔΗΣΥ: 246 ψήφους,

-Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ): 230 ψήφους

-Βασίλης Κύργιας (ανεξάρτητος): 94 ψήφους

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ

Ψήφισαν 1.778 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα περισσότερα εκ των οκτώ εκλογικών τμημάτων, για το ΠΥΣΔΕ, το «Μέτωπο Ανατροπής» (Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών, Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) και Ανένταχτοι Καθηγητές), αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, με μεγάλη διαφορά ψήφων.

Ακολουθεί η ΔΑΚΕ, η «Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών» (ΠΕΚ), η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» και τέλος οι «Εκπαιδευτικοί για την ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης– ΤΕΕ».

Μέχρι αργά το βράδυ γινόταν καταμέτρηση των ψήφων και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, κ. Δημ. Παπαδόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας, ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί τα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ενωτικό ψηφοδέλτιο που συστάθηκε από την «Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών», τις «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» (ΣΥΝΕΚ) και τους «Ανένταχτους Καθηγητές», ως «Μέτωπο ανατροπής», υπερψηφίστηκε και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για πρώτη φορά στα χρονικά για το ΠΥΣΔΕ. Τα ερείσματα της κυβερνητικής πολιτικής (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ) υπέστησαν ήττα η μεν ΔΑΚΕ χάνοντας την πρωτιά αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της ενώ η ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) καταβαραθρώθηκε.

Οι καθηγητές βιώνοντας τα τελευταία χρόνια μια ανηλεή επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και στα οικονομικά τους, έκανα στροφή προς τα αριστερά. Η συνεργασία «Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών», «Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων» (ΣΥΝΕΚ) και «Ανένταχτων Καθηγητών», έπεισε τους συναδέλφους γιατί δημιουργήθηκε πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα. Έδωσε ελπίδα και προοπτική σε όλο τον κλάδο. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» έδωσε με επιτυχία τη μάχη και το ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ και συσπείρωσε σημαντικές ριζοσπαστικές δυνάμεις έτοιμες να δώσουν τις επόμενες μάχες που έρχονται. Κανένας εφησυχασμός».

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass