Ξανά στα θρανία τους

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ *ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ *ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑμΕΑ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 16:00

Μετά από 4 μήνες χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βλαχούλης, βρέθηκε χθες στο σχολείο για να ευχηθεί καλή και παραγωγική χρονιά και σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η επαναλειτουργία του σχολείου είναι μια καινούρια αρχή, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι χώροι έχουν επισκευαστεί, καθαριστεί και απολυμανθεί ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
«Η αντίληψή μου για τη σημερινή μέρα είναι πως βρισκόμαστε εδώ με χαμόγελα και αισιοδοξία για μια καινούργια αρχή. Τα προβλήματα και οι καταστροφές που άφησαν πίσω οι πλημμύρες είναι πολλά και ανεπανόρθωτα, όμως ήρθε η ώρα να κάνουμε αργά βήματα και να πατήσουμε στα πόδια μας και να μπορέσουμε επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι οι πληγές είναι πολλές, και η επούλωση δύσκολη. Με την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης όμως δείχνουμε ότι σιγά σιγά επανερχόμαστε. Με τα χαμόγελα των παιδιών δείχνουμε ότι είμαστε εδώ. Θα αποκαταστήσουμε τις λεπτομέρειες που απέμειναν και θα πάμε ακόμη καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτίρια.
Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης εξέφρασε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο παραδίδεται και είναι πλήρως λειτουργικό και σε κάποιες περιπτώσεις και ακόμη καλύτερο καθώς δημιουργήθηκαν χώροι-υποδομές για άτομα με αναπηρίες (ράμπες και τουαλέτες).
Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά επιστρέφουν στο εκπαιδευτικό τους σπίτι, καθώς το Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης ήταν το σχολείο που είχε υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία και η αποκατάστασή του ήταν δουλειά συλλογική, με τη μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, της Δημοτικής Αρχής που έβαλαν στόχο από την αρχή να γίνει το καλύτερο δυνατό.
«Σε πολύ μεγάλο βαθμό το σχολείο είναι όπως θέλαμε να είναι και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και καλύτερο, γιατί πια υπάρχουν υποδομές οι οποίες δεν υπήρχαν πριν. Για παράδειγμα, υπάρχουν πλέον χώροι για άτομα με ειδικές ανάγκες και βεβαίως μένουν πολλές ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, για να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι ώστε να λειτουργεί το σχολείο ξανά όπως πρέπει και να είναι όπως το ονειρευόμαστε. Ζητάμε από τα παιδιά από δω και πέρα, να προσηλωθούν στον στόχο τους, που είναι η μόρφωσή τους, οι εξετάσεις τους καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία και υποσχόμαστε από την πλευρά μας ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε το σχολείο τους να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που μπορούν να έχουν» τόνισε.
Καταλήγοντας, ανάφερε ότι λειτουργούν πλέον όλες οι σχολικές μονάδες που είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση και βελτίωση υποδομών, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο που και αυτό αναμένεται σύντομα να παραδοθεί. Να σημειωθεί ότι το Κλειστό Γυμναστήριο έχει επίσης εκτεταμένες ζημιές, καθώς χρειάζεται αντικατάσταση του δαπέδου για το οποίο απαιτείται υψηλό κόστος.
Αμέσως μετά, οι μαθητές είχαν συνάντηση στην αίθουσα προβολών του σχολείου με τον ΔΔΕ κ. Νίκο Ζέρβα, όπου έθεσαν τους προβληματισμούς τους και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass